Casita on Wheels: Kampeerbusjes en Caravans

Alle Casita on Wheels zijn oldtimer kampeerbusjes en caravans uit de jaren ’60 of ’70. Geen één is hetzelfde maar allemaal zijn ze netjes gerestaureerd en hebben ze een Vintage Stijl: een mengeling van oud en nieuw, nostalgisch, retro of werelds hip! En ze zijn compleet ingericht, zodat je alleen wat persoonlijke spulletjes hoeft mee te nemen.

De Casita on Wheels kun je huren om mee op pad te gaan, al dan niet inclusief arrangement met kampeerterreinen of een extra dimensie. Ook kunnen we je huisje op wielen kant en klaar neerzetten op een kampeerterrein.

Goed om te weten:

Een weekje naar Zuid Frankrijk? Leuk, maar niet met onze Casita on Wheels. Niet omdat ze te gammel zijn om kilometers te maken. Maar het zijn wel echte oldtimers, gaan dus niet hard en verdienen het om het relaxed aan te doen. Bovendien komt alles ook beter tot zijn recht komt met gepaste pas. Rustig aan doen, af en toe stil staan, niet zoveel moeten… oftewel Slow Travel is ons devies. Daarbij laten we je graag een mooi stukje Noord Nederland ervaren: Drenthe en omliggende provincies.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het is goed om op de hoogte te zijn van de huurvoorwaarden. In het verkort zijn dit:
 • Een Casita on Wheels kun je huren als je ouder bent dan 25 jaar en minimaal 3 jaar je rijbewijs hebt.
 • Er geldt een eigen risico van 750 euro. De borg is 250 euro.
 • Het uitgangspunt is om met de Casita on Wheels voornamelijk binnen de provinciegrenzen van Drenthe te blijven, of maximaal een straal van 30 kilometer erbuiten. Na overleg en toestemming kan hiervan afgeweken worden.
 • Huisdieren mogen thuis blijven.
 • Uitgebreide huurvoorwaarden krijg je bij reservering of op verzoek.

Is er sanitair aanwezig?

De meeste Casita on Wheels hebben een keukentje met stromend water. Met daarbij een spiegeltje aan de wand kom je een heel eind. Voor alle Casita on Wheels geldt dat er geen toilet ingebouwd zit. Dit zou men kunnen beoordelen als tekortkoming. Wij zelf zien dit echter als beter. Het scheelt nare luchtjes en een schoonmaakklusje. Voor wie er tegen op ziet om met ‘de rol’ over het kampeerterrein te gaan, leveren we een nostalgische retro gebreid hoedje. De sanitaire voorziening op de kampeerterreinen zijn overigens prima, veelal zelfs luxueus.

En als er frisse dagen zijn?

Alle Casita on Wheels hebben een gas- en/of electrisch kacheltje aan boord. En boek je een verblijf tijdens de frissere periodes? Dan krijg je een extra dekentje en waterkruikjes mee.

Kunnen de kinderen mee?

Het is natuurlijk voor kinderen een groot feest om met een Casita on Wheels vakantie te vieren. Dat hebben we inmiddels wel ervaren.

Ter overweging is het handig het volgende te weten:

Wil je met een kampeerbusje On the Road, rijden met een kind, dan is het goed te weten dat de oldtimers niet de verplichting van gordels kennen. In alle kampeerbussen zijn nu wel gordels voorin geïnstalleerd en kan op de bijrijderstoel een kinderzitje bevestigd worden. In de Columbus hebben ook twee zitplaatsen achterin een (heup)gordel. Een retro-caravan aanhaken, en dus met eigen auto rijden, is uiteraard ook een (veilige) keuze.
Verder kunnen we e.a. aan extra’s leveren, zoals kinderstoel, badje, autostoeltje e.d.

Hoeveel slaapplaatsen hebben de Casita on Wheels?

De kampeerbusjes zijn allen verschillend, zo ook het aantal zit- en slaapplaatsen.

Neef Herbert en Kip de Rooie Haan hebben een heerlijk vast matras. In de andere Casita on Wheels creëer je in een handomdraai je bed door de zithoek om te leggen. Extra comfort biedt daarop een fijn dekmatras. Dekbedden en kussens uitrollen en het bedje is gespreid.

De afmetingen van de bedden varieert. Neef Herbert is duidelijk koploper met zijn king size matras (2.10). Kip de Rooie Haan heeft ook een royale ligging.

Casita on Wheels  Zitplaatsen  Slaapplaatsen
Neef Herbert 3 voorin 2 (king size) 
Tante Toos 2 voorin met gordel, achterin 2 à 3 (achteruit/zijwaarts) 2 + 1
Ome Tinus 2 voorin met gordel, achterin 2 à 3 (zijwaarts)  2 + 1 (alkoof)
Columbus 2 voorin, achterin 2 met gordel vooruit + 2 (achterwaarts) 2 + 2 (stapelbed)
Scharrelkip Grote en kleine treinzit 2 +1
Kip de Rooie Haan Treinzit 2 (vastbed) + 1
Otje Treinzit en bankje 2 + 1
De caravans hebben een tweepersoons bed en een (ruim) eenpersoonsbed. De Kip de Rooie Haan heeft een vast 2persoonsbed en is het meest ruim. Op de eenpersoonsbed (1meter breed) kunnen 2 kleine kinderen in principe samen slapen. Voetjes tegen elkaar, spelregels uitleggen en knorren maar. Of het werkelijk werkt, is ter eigen inschatting.
 • Het lijkt je wel wat en je wilt meer informatie of reserveren?
 • Vraag naar de beschikbaarheid door het reserveringsformulier in te vullen. Je ons uiteraard ook bellen of mailen.
 • Komt het tot een reservering dan sturen wij de bevestiging toe. Hierin zetten we alles voor je overzichtelijk op een rijtje. De prijs- en betalingsafspraken en de huurvoorwaarden krijg je per email toegestuurd.
 • Je krijgt overzicht van de kampeerterreinen die we aanbevelen. Geef je voorkeuren aan of laat de keuze aan ons over.
 • Wij zorgen voor de reservering en betaling van de kampeerplekken.
 • Wanneer het zover is staat de Casita on Wheels voor je klaar bij ons thuis in Mantinge of op een kampeerplek, zoals afgesproken.
 • Je auto kun je stallen op ons terrein. Kom je met het openbaar vervoer en het is organisatorisch haalbaar om je op te halen, dan doen we dat graag.
 • Je krijgt een persoonlijke uitleg over het gebruik van de Casita on Wheels.
 • Je vakantie start, we zwaaien af en laten je weten dat je ons 24/7 kunt bereiken.