PROEF DE STREEK 

Vakantie vieren en lekker eten en drinken horen bij elkaar. Dat begrijpen we maar al te goed. Met deze roadtrip zetten we daarom graag lekkers voor je op de kaart vanuit onze voorkeur voor lokaal en natuurlijk (h) eerlijk. Bijvoorbeeld laten we je graag kennis maken met de Veldkeuken van Bint op Drift waar Daphne en Jan Willem verrukkelijke gerechten maken met biologische ingredienten van lokale boeren. Ook hun ideologie smaakt naar meer en kijk, dat is waar we je met deze roadtrip ook graag mee voeden: voedsel voor het  brein, stof om nog eens te herkauwen. Er zijn in Drenthe talloze initiatieven die inspireren. Van de Makkertuinen in Frederiksoord, waar kleine akkertjes met oude gewassen als boekweit weer worden gerealiseerd, naar jonge Boer Sil die met passie en 4 werkpaarden zijn akkers bewerkt en lokale restaurants en bewoners van biologische groenten voorziet, via vele lokale streekproduktpunten onderweg. Je kunt kunt je verse melk tappen onderweg, je mandje vullen in de pluktuinen en natuurlijk ook fijn genieten van een vers boerenijsje onder toeziend ogen van de koeien. De kampeerterreinen zijn bij deze roadtrip inbegrepen. We streven er naar minstens 1 overnachtingsplek met eetgelegenheid en zetten sowieso meerdere fijne eetgelegenheden voor je op de kaart.

Wat krijg je bij deze roadtrip?

  • Een roadtrip met een Casita on Wheels. Een reis met een Casita on Wheels naar keuze, compleet ingericht Overnachten op mooie (natuur)kampeertereinen. Stuk voor stuk juweeltjes, zijn voor je gereserveerd èn betaald. 
  • Smikkeltips voor Proef pauzes. Tips voor leuke, lekkere en leerzame stops voor onderweg. Bijvoorbeeld leuke theetuinen, ijssalons en mogelijkheid om gedreven ondernemers te ontmoeten die gespecialiseerd zijn in (biologische) Drentse streekprodukten. Daarbij actuele agendatips voor bijvoorbeeld een biologische boerenmarkt of aanschuifmaaltijd.
  • Smaakvolle toeristische informatie, kaarten, geselecteerd naar het gebied waar je heen gaat. 
  • Leesvoer voor onderweg. Met bijvoorbeeld merkwaardige weetjes over streekprodukten, (historische) eetcultuur, receptenboeken of wildpluk gids.
  • Iets om te proeven, voor onderweg of om mee naar huis te nemen.

Deze roadtrip kan geboekt worden vanaf 2 nachten. De ervaring leert dat een week op pad en om de dag verkassen een aanrader is. Zo heb je variatie in waar je verblijft èn voldoende tijd om er op uit te trekken, wandelend of op de fiets, of lekker te relaxen in de natuur.

Waar voor je geld

Gebruik het zoek & boek op onze website om de beschikbaarheid en de prijzen te bekijken. Na het selecteren van kampeerbus, kun je de roadtrip Proef de Streek aanvinken en zie je de prijsopbouw. Maak kennis met onze bussen om je keuze te maken.