Turelaar

Tiny House Turelaar staat op een kleinschalig Natuurkampeerterrein. Van hieruit wandel je zo weg de natuur in, het mystieke Mantingerzand natuurgebied. Zeker aanvullend is het cosy eethuis met terras vooraan het terrein. Zo verfraai je zo je verblijf met iets lekkers, van ontbijt tot diner en van alles daartussenin.

Ook de Turelaar is te huur al vanaf 1 dag. Maarrr, de ervaring leert dat een langer verblijf best een goed besluit is.

Altijd eersterangs

De Turelaar staat achteraan het Natuurkampeerterrein, voorbij het kampeergedeelte. De achterzijde grenst aan een Natuurmonumenten gebied (afgesloten) waar geregeld geiten of koeien en spontaan wild grazen. Vooruit een weids uitzicht over het veld met adembenemende zonsondergangen.

Circulair

Daar waar mogelijk kiezen we voor hergebruik, lokale inkoop en het ‘betere’ materiaal. De Turelaar is voorzien van een regenwater reservoir waarmee het toilet wordt doorgespoeld. Vanuit het idee dat alle beetjes helpen, leuke ideetjes inspireren en de wetenschap dat wij blij worden van iets nieuws uitproberen.

Turen

Vrijuit vanuit je bed in de verte turen. Dat is de Turelaar.

Schitterende avonden

Herinner je straks de lange avonden, met schitterende sterren aan de hemel en vonken in het vuur. Anders dan thuis, dat doet goed.

Veelgestelde vragen

Waar staat de Turelaar?

Met hoeveel kunnen we slapen in de Turelaar?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en wat zijn de in- en uitchecktijden?

Wat is aanwezig in de Turelaar?

Kan ik in alle seizoenen overnachten in de Turelaar?

Mag ik een kampvuur maken?

Kan ik fietsen huren?

Mag de hond mee?

Kan ik ontbijt krijgen of een hapje eten?

Wat is verder handig om te weten?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Kan ik ook Tiny House Hoppen?

Locatie

Natuurkampeerterrein met restaurant

Je verblijft hier bij onze collega’s op de Voscheheugte in Mantinge, Midden in Drenthe. “Een unieke combinatie!” horen we vaak terug. Inderdaad, wat de Voscheheugte zo bijzonder maakt is het ‘eten en slapen in de natuur’. Het Natuurkampeerterrein en het eethuisje zijn ieder een parel en voor elkaar een cadeautje. 

Kampeerterrein met Natuurhutten

Het kleinschalig Natuurkampeerterrein de Voscheheugte is geliefd bij natuurliefhebbers, tentkampeerders en er komen in verhouding veel leuke busjes, caravans en daktenten. Hier komen gasten die alleen of  samen met hun dierbare met rust en aandacht willen genieten van en in de Drentse natuur.

Het voorste deel van het langgerekte terrein biedt vrije kampeerplekken. De Natuurhutten staan m.n. op het 2e deel van het terrein, samen èn toch ruim apart van elkaar. De achterzijde van het terrein grenst aan door Natuurmonumenten beschermd gebied. De andere zijde kijkt uit over de akkers en velden.

De Voscheheugte heeft een prachtige ligging. Een wandelroute leid je naar het prachtige mystieke Mantingerzand. Je wandelt hier tussen sprookjesachtige jeneverbesstruiken en staat stil bij tot de verbeelding sprekende oude bomen, om je weg te vervolgen over zandverstuivingen naar de heide waar je de paden samen met de schapen en koeien deelt. Ieder moment van het jaar weer een verrassend mooie, rustgevende en inspirerend plek.

Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.

Eethuis in de natuur

Het eethuis is een kers op menig verblijf. Koffie met wat lekkers, lunch of diner, je kun hiervan allemaal genieten. Je kunt plaatsnemen binnen aan een mooi opgemaakt tafeltje of buiten, op een schapenvachtje onder de tarp, picknickbankjes bij de jeu de boules baan of in de luie stoelen op het grasterras. Ook in het eethuisje is het informeel en smaakvol, zowel wat betreft de ambiance als de kaart. Op meerdere dagen in de week wordt op verzoek een verse ontbijtmand klaargemaakt (take-away). Het eethuisje is geliefd, reserveren is aan te raden. Inderdaad, een herhaalbezoekje is eigenlijk bij voorbaat al een goed plan. Zie voor het actuele aanbod en openingstijden de Voscheheugte eethuis. 

The making of

Het verhaal achter de Turelaar

De Tralaluna Tiny Houses on wheels zijn niet zomaar een paar recreatiehuisjes. Achter het geheel en de details hangt veel verhaal. Van klein naar groter, een aantal daarvan hier geschetst.
Hergebruik is wat we mooi en belangrijk vinden. Er is al zoveel. Beter voor de wereld als we spullen die afgedankt zijn een nieuw leven geven. En waardevol ook voor onszelf. Het helpt super om te komen tot een creatief ontwerp en accent. We zijn niet zo van het vantevoren tot in detail uittekenen van hoe het worden moet. Hebben we ramen of deuren die we willen gebruiken, dan bepalen zij wel hoe het muurwerk eromheen eruit komt te zien. Ook laten we graag ruimte over om tijdens het proces van bouwen nog wat in te vullen. De leukere ideeën komen vaak dan en spontane spullen die op ons afkomen en ingevingen van onszelf of anderen laten we graag toe. Helemaal leuk als dat dan leidt tot een Eureka moment. Een de andere momenten, waarop het even niet bij elkaar lijkt te komen, die nemen we daarvoor op de koop toe. Komt tijd, komt raadt en ook de missing link verschijnt altijd weer in een verrassende gedaante.

In het materialen paspoort van de Turelaar staan genoteerd:

  • Planken uit de sloop van de sportschool in Paterswolde. De hal werd gesloopt door Bork groep die inmiddels ook een circulair beleid voert en zoveel mogelijk materialen opnieuw op de markt brengt. Slopen is het nieuwe oogsten. Te vinden o.a. op het plafond.
  • Kops houten (dans)vloerdelen van voormalig Zuidplein Theater in Rotterdam. Te vinden in de vloer.
  • Stalen ramen uit een Amsterdamse school. Te vinden aan de bedzijde kant, keuken en naast de deur.
  • Oud ijzer van oa een fietsenrek en koe-rekken uit eigen stal. Te vinden in de deur, het videframe en beugels voor de tafel.
  • Bamboestokken, snoeiafval van een kweker in Friesland. Te vinden in de shutter en her en der binnen (bijv. in het schuifgordijn).
  • Tentstokken, van vergane tenten. Te vinden als gordijnroede.
  • Oplatjes, restanten van een houtzagerij. Oplatten werden gebruikt om tussen gestapelde planken te leggen. Te vinden oa om de wielkast waar de kachel staat.
  • Steenschotten uit ambachtelijke steenfabrieken. Stenen en klinkers die uit cement bestaan worden op de houten steenschotten gelegd om uit te harden. Door het jarenlang gebruik van de steenschotten en het cement krijgen de steenschotten een verweerde look. Te vinden, op het terras.

Nieuw aangeschaft werden oa:

  • Staal en wielen waarmee we het onderstel is gemaakt, van lokale leveranciers.
  • Ecologisch isolatiemateriaal Pavatex, natuurlijke houtvezelisolatie geproduceerd met restanten houtsnippers, zonder toevoegingen.
  • Zonnepanelen op advies van Robin – Energietrefpunt http://www.energietref.nl/
  • Voor de buiten betimmering inlands Lariks.
  • De verdere aankleding en spulletjes zijn een mix van oud en nieuw. De glazen en servies bijvoorbeeld nieuw, bestek, bloempotten en stoeltjes van de kringloop en marktplaats.

Voor het jute is gebruik gemaakt van koedek,. Dit zijn dekens die op de koeien worden gelegd om ze lekker warm te houden in de winter, maar ook bij zieke en downer koeien.

Benieuwd wat anderen zeggen?

Het is een verassende plek, ontspannend, weinig buiten verlichting, wat ten goede komt aan de natuur. Vuur maken mag en dat ziet er in het donker heel gezellig uit op camping.

Super ervaring als je even op jezelf of met z’n twee wat rust wil. Heel mooie omgeving die veel te bieden heeft. Als je even wil vertragen, is dit de ideale plek.

Hele fijne rustige plek met veel buitenruimte er omheen. Compleet ingericht knus huisje met comfortabel bed. Heerlijk gegeten bij het bos restaurant! Aardige behulpzame medewerkers. Aan alles is gedacht om er een heel relaxt

Lees meer

Super, echt een top locatie voor een natuurhuisje. Alles was super geregeld en netjes/schoon. Heerlijk gegeten en lekker kampvuur gemaakt met een prachtig uitzicht.

Heerlijke vakantie gehad in een super leuk tiny house on wheels. Eten in het restaurant was heerlijk. Mensen gastvrij, verzorging douche etc. uitstekend. Omgeving fantastisch. Absolute aanrader.

Heerlijke plek om tot rust te komen, mooie uitzicht velden, en mooie wandel paden. Keurig netjes. Grote ramen met prachtig uitzicht over de landen. Heerlijke open haard en warm water. De bedden waren ook goed, en een prima ke

Lees meer

Geweldig huisje. Heel sfeervol. Mooier dan op de foto’s. Ook ruimer dan ik van te voren dacht. Prachtige wandelroutes door mantingerzand

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.