Tiny Tralaluna

Tiny Tralaluna staat op een kleinschalig Natuurkampeerterrein, tegenover het mystieke Mantingerzand met heide, bos, stuifzand en jeneverbessen. Ieder moment van het jaar weer een verrassend mooie, rustgevende en inspirerend plek. Fijn alleen, met z’n twee, drie of 2 + 2 kids.

Iets met niets hoeven

Instant thuisgevoel en vertraging. Is het de plek, met weids uitzicht over het veld met adembenemende zonsondergangen? De schommelstoel, hangmat, daybed? De relaxte sfeer op het Natuurkampeerterrein? Maakt niet uit, je hoeft het niet te begrijpen. Enkel te laten gebeuren.

boekensteun

Rock the Shack

Rock the Shack, een van de boeken vol inspirerende Tiny Houses. De minibieb voorziet je van verrassende en verrijkende informatie. Van poepende rupsen tot avontuurlijk tuinieren door juist minder te doen.

 

Op de grote stille heide

Na een enkele minuut lopen kom je op het Mantingerzand, met heide, bos, stuifzand, jeneverbesstruwelen en sprookjesachtige bomen. Op alle momenten van de dag weer anders en rustgevend om te wandelen of gewoon neer te ploffen.

flow tijdschrift

Altijd goed weer

Het maakt eigenlijk niet meer uit wat het weer doet. Is het binnenweer, dan zit je knus bij de kachel, in de schommelstoel of languit op het daybed. En zit het weer mee, dan kun je buiten chillen in de hangmat of hop, erop uit.  In het Tiny House staat een lectuurbak met VVV-inhoud met leuke ontdekplekjes.

 

hangmat

Zo'n hangdag

De hangmat nodigt de sterrenliefhebber en dagdromer uit. Lanterfanten, aanlummelen, het zijn serieus waardevolle activiteiten tijdens je dagen hier.

camping kookstel

Smikkelen en smullen

Net op het moment wat jou past kun je een vers kopje thee of koffie maken of een maaltje bereiden. De uitgeruste keuken is 24uur voor je te gebruiken. Het gaststel kun je zelfs ook buiten gebruiken. Voor een (afhaal)ontbijt, lunch of diner kun je ook terecht bij het eethuisje vooraan het terrein.

olielamp

De zon zien zakken

Bij Tiny zit je eersterangs voor de mooiste zonsondergangen. De donkere nachten zijn perfect voor sterrenkijkers. Vlammenstaarders worden erg blij van de home made Vuurque.

Veelgestelde vragen

Waar staat Tiny Tralaluna?

Met hoeveel kunnen we slapen in Tiny Tralaluna?

Mag ik een kampvuur maken?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en wat zijn de in- en uitchecktijden?

Wat is aanwezig in Tiny Tralaluna?

Kan ik in alle seizoenen overnachten in Tiny Tralaluna?

Kan ik een fiets huren?

Mag de hond mee

Ontbijt, lunch en diner?

En Wifi?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Kan ik ook Tiny House Hoppen?

Locatie

Natuurkampeerterrein met restaurant

Je verblijft hier bij onze collega’s op de Voscheheugte in Mantinge, Midden in Drenthe. “Een unieke combinatie!” horen we vaak terug. Inderdaad, wat de Voscheheugte zo bijzonder maakt is het ‘eten en slapen in de natuur’. Het Natuurkampeerterrein en het eethuisje zijn ieder een parel en voor elkaar een cadeautje. 

Kampeerterrein met Natuurhutten

Het kleinschalig Natuurkampeerterrein de Voscheheugte is geliefd bij natuurliefhebbers, tentkampeerders en er komen in verhouding veel leuke busjes, caravans en daktenten. Hier komen gasten die alleen of  samen met hun dierbare met rust en aandacht willen genieten van en in de Drentse natuur.

Het voorste deel van het langgerekte terrein biedt vrije kampeerplekken. De Natuurhutten staan m.n. op het 2e deel van het terrein, samen èn toch ruim apart van elkaar. De achterzijde van het terrein grenst aan door Natuurmonumenten beschermd gebied. De andere zijde kijkt uit over de akkers en velden.

De Voscheheugte heeft een prachtige ligging. Een wandelroute leid je naar het prachtige mystieke Mantingerzand. Je wandelt hier tussen sprookjesachtige jeneverbesstruiken en staat stil bij tot de verbeelding sprekende oude bomen, om je weg te vervolgen over zandverstuivingen naar de heide waar je de paden samen met de schapen en koeien deelt. Ieder moment van het jaar weer een verrassend mooie, rustgevende en inspirerend plek.

Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.

Eethuis in de natuur

Het eethuis is een kers op menig verblijf. Koffie met wat lekkers, lunch of diner, je kun hiervan allemaal genieten. Je kunt plaatsnemen binnen aan een mooi opgemaakt tafeltje of buiten, op een schapenvachtje onder de tarp, picknickbankjes bij de jeu de boules baan of in de luie stoelen op het grasterras. Ook in het eethuisje is het informeel en smaakvol, zowel wat betreft de ambiance als de kaart. Op meerdere dagen in de week wordt op verzoek een verse ontbijtmand klaargemaakt (take-away). Het eethuisje is geliefd, reserveren is aan te raden. Inderdaad, een herhaalbezoekje is eigenlijk bij voorbaat al een goed plan. Zie voor het actuele aanbod en openingstijden de Voscheheugte eethuis. 

Tips omgeving

Je kunt niet weer huiswaarts gaan zonder een wandeling over het Mantingerzand gemaakt te hebben. Het ligt tegenover de Voscheheugte. Leuke struinpaden tussen de jeneverbesstruiken, stuifzand (alsof het strand om de hoek is) en kronkelbomen waar je zeker even in wilt zitten of aan wilt hangen.

In de VVV-map hebben we onze tips gebundeld. Van idyllische (zwem)bosmeertjes, tot boerderijwinkels, (museum)dorpjes, de leukste mini dierenbeleving, kunstbeleving en uiteraard de Nationaal Parken.

Reviews

The making of

Benieuwd wat anderen zeggen?

Het is een verassende plek, ontspannend, weinig buiten verlichting, wat ten goede komt aan de natuur. Vuur maken mag en dat ziet er in het donker heel gezellig uit op camping.

Super ervaring als je even op jezelf of met z’n twee wat rust wil. Heel mooie omgeving die veel te bieden heeft. Als je even wil vertragen, is dit de ideale plek.

Hele fijne rustige plek met veel buitenruimte er omheen. Compleet ingericht knus huisje met comfortabel bed. Heerlijk gegeten bij het bos restaurant! Aardige behulpzame medewerkers. Aan alles is gedacht om er een heel relaxt

Lees meer

Super, echt een top locatie voor een natuurhuisje. Alles was super geregeld en netjes/schoon. Heerlijk gegeten en lekker kampvuur gemaakt met een prachtig uitzicht.

Heerlijke vakantie gehad in een super leuk tiny house on wheels. Eten in het restaurant was heerlijk. Mensen gastvrij, verzorging douche etc. uitstekend. Omgeving fantastisch. Absolute aanrader.

Heerlijke plek om tot rust te komen, mooie uitzicht velden, en mooie wandel paden. Keurig netjes. Grote ramen met prachtig uitzicht over de landen. Heerlijke open haard en warm water. De bedden waren ook goed, en een prima ke

Lees meer

Geweldig huisje. Heel sfeervol. Mooier dan op de foto’s. Ook ruimer dan ik van te voren dacht. Prachtige wandelroutes door mantingerzand

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.