(St)Oer kamperen in Drenthe

Of je nu alleen komt, met z’n twee, of drieën, je hebt je originele overnachting gevonden! Laat je verrassen door deze stoere en aaibare Dodge met de stoere naam Wodan. Ooit (1952) een brandweerbus die dienst deed in Sneek. Hij ging door Tralaluna handen en staat er weer helemaal fris en dienstbaar bij.

Dodge bus

Doorzon slaapkamer

Ontbijt op bed omlijst met fluitende vogels en frisse boslucht. Je creëert je eigen doorzon slaapkamer, door de kleppen aan zowel voeten- als hoofdeind geheel of half open te zetten. Laat het bos maar binnen komen!

stuur oldtimer bus

Bestemming Bereikt!

Ja, hij doet het ook echt. De bus is geheel technisch weer in orde gebracht. Evengoed is hij deze zomer op een vaste locatie te huur en dus niet voor een roadtrip. Mocht je een groot rijbewijs hebben en echt graag een keer willen toeren, wie weet in de toekomst. We gaan we eerst zelf nog wat kilometers maken om te zien hoe dat gaat. Dus voor nu: bestemming bereikt!

Outdoor Cooking à la Vacance

Dat is het leuke van even weg van thuis, alles anders doen. Lekker buiten koken bijvoorbeeld. En dan ook nog eens vanuit de achterklep, ’t kan niet origineler toch?

Steek vooral even van wal

Wodan staat vlak bij het Pingomeer, een meertje van glaciale oorsprong wat gevoed wordt door 2 bronnen.  Een bootje om van wal te gaan vind je bij Meerzicht, de plek waar je ook anderen kunt treffen rond het kampvuur of bij een van de aanschuifmaaltijden.

Veelgestelde vragen

Waar staat Wodan?

Mag ik een kampvuur maken?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en hoe laat is de uitcheck?

Met hoeveel kunnen we slapen?

Wat is aanwezig in de het verblijf?

Kan ik ontbijt krijgen?

Is er een Table d’hôte en waar kan ik lekker eten?

Hoe zit het met WiFi?

Mag de hond mee?

Welk sanitair kan ik verwachten?

Is er Wellness?

Worden er activiteiten georganiseerd?

Pingomeer??

Wat kan ik beleven in de omgeving?

Kan ik fietsen huren?

Kan ik mijn elektrische fiets opladen?

Is er een winkel in de buurt?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Kan ik een stukje rijden met de Wodan?

Kan ik ook Origineel Overnachten Hoppen?

Locatie

Bijzonder overnachten in het bos

Je verblijft hier bij onze collega’s op Landgoed Mariahoeve, in Papenvoort Drenthe. Naar schijnt het oudste Natuurkampeerterrein van Nederland. En groot: maar liefst 20 ha grote bos! Wat deze plek voor velen ook zo bijzonder en magisch maakt is de ongedwongen sfeer en gevoel te geven ‘als in de wildernis’. De kampeerplekken zijn vrij te kiezen, kampvuurtjes zijn toegestaan. Natuurhutten, Yurts, Stargazers, Tipi’s en Pop-Ups  staan verspreid in het bos.

Landgoed Mariahoeve trekt gasten die komen om te verbinden of juist in stilte tot rust te komen. Persoonlijke gastheerschap maken dat je je welkom en vrij voelt. Hier geen overrulende ‘campinganimatie’ , wel energie gevende activiteiten, zoals yoga , bosfit training, wildplukwandeling of een waterworkshop. Ook ontstaat hier geregeld spontane muziekspel.

Overnachten aan het water

In het bos ligt een Pingomeer van glaciale oorsprong van ruim 1,5 hectare, met twee natuurlijke bronnen. In het water vind je onder andere lelies en lisdodden qua flora, en salamanders, kikkers en vissen qua fauna. Met een bootje kun je lekker dobberen. Wil je een hengel uitgooien, of zelf te water gaan, dat mag ook. De Casita’s en Pop-Ups van Tralaluna ligt allen aan of bij het Pingomeer.

Verse pizza’s

Zeker lekker zijn de aanschuifmaaltijden, die geregeld op de agenda staan. Favoriet zijn de Indian’s Chef Table en de op houtgestookte pizza’s die bij het meer worden bereid. Ook kun je genieten van een vers ontbijt.

Overnachting met sauna

Ook dat nog! Fantastisch gelegen: een op hout gestookte barrel sauna. Met buitendouche en een heerlijk zitje met uitzicht over het meer.

Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.

The making of

Wodan werd zowel technisch als qua carrosserie en interieur flink onder handen genomen.

  • Luifel gemaakt van Skutsje zeilen
  • Buitenstoelen die ontstonden na een reanimatie van kapotte stoelen, waarvan de zitting, die was verdwenen, vervingen door spanbanden

Benieuwd wat anderen zeggen?

Iedereen mag het weten! Bij Tralaluna boek je de meest fantastische vakanties!

Wat een geweldig concept. Super lieve mensen. Niet twijfelen, doen!

Leuk om een keer mee te maken eigen kampvuur plek, buiten douche en dan het Tiny house zelf wat is voorzien van alles wat je nodig hebt. Wij hebben genoten met ons gezin.

Wat een ontzettend leuke ervaring! We hadden de “VERRASSINGSREIS ROADTRIP” met Ome Tinus. Alles is tot in de puntjes geregeld en op gevoel voor ons samengesteld, het leek echt alsof Martin en Manilde wisten wat we leuk vo

Lees meer

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.