Puur Overnachten

Eenvoud, sfeervol en inspirerend. Dat is wat deze hut moest blijven en worden. Jarenlang stond hij bij ons op het erf. Ze kreeg menigmaal een nieuwe metamorfose en bestemming, in ons hoofd. Het idee alleen al van wat ze ging worden, voor wie en wanneer, was goud waard.

Uiteindelijk was het zover en werd Keetje wat ze is. Een puur verblijf, een bijzondere overnachting. Midden in Drenthe, op een plek waar je goed kunt zijn. Voor rust en concentratie. Om even helemaal niets te hoeven. Of je toe te leggen op iets. Bijvoorbeeld een stuk te schrijven, gedachten te ordenen. Of het weer even te weten en te voelen.
Alleen, genoeg aan jezelf. Of toch samen, omdat je weer even samen wilt zijn.
Wat je wilt.

Oerstoere Sheperdshut

Robuust, warm en dicht bij de natuur. De hut heeft als schaftkeet ooit dienst gedaan tijdens de drooglegging van de Flevopolder. Een rijke ervaring om trots op te zijn. Daarom hebben we het authentieke karakter behouden. Toegevoegd hebben we luxe als een fijn bed, kookgelegenheid, houtkachel en elektriciteit.

sheperdshut

Alleen je eigen plunje nog

Je hoeft van alles niet mee te nemen. Keetje is compact doch compleet en vernuftig. Naast het eenpersoonsbed is een 2e eenpersoonsbed te creëren. Het keukentje omvat een koelkast, eenpitsgas, water uit een jerrycan en een keukengerei met fijne kopjes en glazen.

100% Drenthe

Je bent in Midden-Drenthe, dus perfect voor het verkennen van de provincie. Er hangt er een ‘VVV’- tas in Keetje. Kun je gebruiken om je koers te bepalen. Of lekker laten hangen en aan het dwalen gaan.

Zóó mooi…

Van Gogh schreef het al, de onbeschrijfelijke schoonheid van Drenthe. Ook al ga je helemaal niet de hort op door de hele provincie, of juist als je wat rond blijft hangen in Mantinge, ga je voelen en begrijpen wat ze bedoelen met ‘de kracht van Oer’.

Jaarrond sfeervol

Keetje is het gehele jaar rond te huur. Een bijzondere ervaring die ieder jaargetijde weer anders kleurt. In de winter, met de houtkachel aan en als het echt bar is ook een elektrisch dekentje en waterkruik. En altijd, ook een hakbijl om hout te kloven.

 

Spreekt de sfeer je helemaal aan maar heb je liever iets meer luxe? Check dan een van onze andere Tiny Houses op deze locatie: de BosBes, Turelaar en Tiny Tralaluna.

Locatie

Natuurkampeerterrein met restaurant

Je verblijft hier bij onze collega’s op de Voscheheugte in Mantinge, Midden in Drenthe. “Een unieke combinatie!” horen we vaak terug. Inderdaad, wat de Voscheheugte zo bijzonder maakt is het ‘eten en slapen in de natuur’. Het Natuurkampeerterrein en het eethuisje zijn ieder een parel en voor elkaar een cadeautje. 

Kampeerterrein met Natuurhutten

Het kleinschalig Natuurkampeerterrein de Voscheheugte is geliefd bij natuurliefhebbers, tentkampeerders en er komen in verhouding veel leuke busjes, caravans en daktenten. Hier komen gasten die alleen of  samen met hun dierbare met rust en aandacht willen genieten van en in de Drentse natuur.

Het voorste deel van het langgerekte terrein biedt vrije kampeerplekken. De Natuurhutten staan m.n. op het 2e deel van het terrein, samen èn toch ruim apart van elkaar. De achterzijde van het terrein grenst aan door Natuurmonumenten beschermd gebied. De andere zijde kijkt uit over de akkers en velden.

De Voscheheugte heeft een prachtige ligging. Een wandelroute leid je naar het prachtige mystieke Mantingerzand. Je wandelt hier tussen sprookjesachtige jeneverbesstruiken en staat stil bij tot de verbeelding sprekende oude bomen, om je weg te vervolgen over zandverstuivingen naar de heide waar je de paden samen met de schapen en koeien deelt. Ieder moment van het jaar weer een verrassend mooie, rustgevende en inspirerend plek.

Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.

Eethuis in de natuur

Het eethuis is een kers op menig verblijf. Koffie met wat lekkers, lunch of diner, je kun hiervan allemaal genieten. Je kunt plaatsnemen binnen aan een mooi opgemaakt tafeltje of buiten, op een schapenvachtje onder de tarp, picknickbankjes bij de jeu de boules baan of in de luie stoelen op het grasterras. Ook in het eethuisje is het informeel en smaakvol, zowel wat betreft de ambiance als de kaart. Op meerdere dagen in de week wordt op verzoek een verse ontbijtmand klaargemaakt (take-away). Het eethuisje is geliefd, reserveren is aan te raden. Inderdaad, een herhaalbezoekje is eigenlijk bij voorbaat al een goed plan. Zie voor het actuele aanbod en openingstijden de Voscheheugte eethuis. 

The making of

Het verhaal achter Keetje

Keetje is een schaftkeet gebruikt bij de drooglegging van de polders in de jaren ‘60

In de jaren ’60 werden er hier ongeveer 100 van gebouwd. Het onderstel kwam van een 4 wielige wagen, die gebouwd werden door de N.V.  Nederlandsche Machinefabriek Artillerie te Amsterdam, die ook veel transportmiddelen voor het leger bouwde. De Rijksdienst gebruikte deze wagens, met extra opbouw voor het graantransport. Toen later het graan getransporteerd werd door de nieuwere graanwagens, die makkelijker te lossen waren, werden de oude transport middelen niet meer nodig en werden o.a. verkocht. Van een aantal ( ± 100 stuks) werden de assen gebruikt om er 3 wielige schaftwagens van te maken. Deze 3 wielers waren handiger in gebruik dan de hogere 4 wielers.Ze werden in de winter maanden gemaakt, in de werkplaats van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders, welke was gevestigd in oud Dronten.  Zij hadden daar ook een draaierij en daar werden de draaipunten gemaakt voor het voorste wiel. De eerst 30 stuks werden betimmerd in hun eigen timmerwerkplaats, de later gemaakte frames werden afgebouwd bij een wagenbouwer in Elburg. In de deur zat meestal een raam met draadglas, aan de voorkant zat meestal ook een raam. Er werd een gaskachel in gemonteerd, en de gasfles stond buiten boven het voorwiel. 

Bron: MECHANISCH ERFGOED CENTRUM – Henk Boom, oud Rijksdienst medewerker.

Jarenlang stond hij bij ons op het erf. Ze kreeg menigmaal een nieuwe metamorfose en bestemming, in ons hoofd. Het idee alleen al van wat ze ging worden, voor wie en wanneer, was goud waard.

In het materialen paspoort van Keetje staan, naast de geweldige basis, verder genoteerd:

  • Tussenschot van een antiek ledikantje
  • Wasbak van een oude emaillen pan
  • Keukenfrontjes uit de buurboerderij van Klaassen
  • Vloerdelen

Benieuwd wat anderen zeggen?

Een ideale plek om te kluizenaren, als je behoefte hebt om er even helemaal alleen op uit te willen gaan. Heerlijk bed, handige uitklap tafel. Houtkachel binnen om lekker een vuurtje te stoken. Keukentje met koelkast, gaspit,

Lees meer

Heerlijk, niets dan rust en ruimte. Een prachtig Keetje, dat met zoveel liefde vorm heeft gekregen, dat voel je aan alles. Het ontbrak aan niets. En als er wel iets nodig was, stonden de eigenaren klaar om het te regelen.

Super, echt een top locatie voor een natuurhuisje. Alles was super geregeld en netjes/schoon. Heerlijk gegeten en lekker kampvuur gemaakt met een prachtig uitzicht. Het keetje is klein maar voorziet in alles en is met veel zo

Lees meer

Heerlijk plekje op een relaxte, mooie camping. Wel even wandelen naar de wc, maar wandel gewoon verder, Het Mantingerzand is zeer de moeite waard. Piepklein, erg gezellig! En wie de gebruiksaanwijzing volgt kan er alles: van

Lees meer

De natuur was heerlijk. Op de camping hadden we uitzicht op een leuk veldje met bomen. S’ nachts hebben we ook erg mooi de sterren kunnen zien en we hoefden maar 20 min te lopen naar een wandelroute. We hadden echt het

Lees meer

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.