Shepherds Hut in Winterswijk

Het eerste Tralaluna verblijf buiten Drenthe, in de Achterhoek, Winterswijk. Een bijzondere gastvrije plek, waar velen al hebben ervaren dat je je hier oprecht welkom voelt en het niet uitmaakt of je lekker even op jezelf wilt zijn of anderen wilt treffen. De plek heeft de treffende naam Ankomm’n.

Voor de een fijn herkenbaar, voor de ander een ontdekking. Hier ervaar je wat rust, ruimte en het buitenleven met je doet.

GeRust in een huisje op wielen

Keetje Krekel ishier  de enige overnachtingsplek. Heerlijk voor degene die behoefte hebben aan even op en met zichzelf zijn. En/of ook wat aanspraak wil op zijn tijd. Net zoals je wilt. Het eigen deel waar Keetje Krekel staat is onderdeel van een groter erf. Waar gastheer- en vrouw Anita en Hans wonen in een boerderij van Natuurmonumenten.

Helemaal ThuisBasis

De combinatie van eenvoud, sfeer en details maken de Krekel tot een fijn hide away. Alles wat je in de basis nodig hebt is er: een goed fijn (tweepersoons)bed, warme houtkachel en een keukentje. Het toilet en de badkamer met douche is privé en inpandig op de deel van gastgalerij Ankomm’n. De deur daarvoor is altijd voor je open.

 

Oprecht GastVrij

Overdag gaan met regelmaat de deeldeuren open van Gastgallerij Ankomm’n, voor een oprecht welkom.

“Je bent zó welkom. Ankomm’n is open voor iedereen. Of je nou komt aan de stamtafel voor een lekker bakje koffie, cappuccino (met of zonder huisgemaakt gebak), voor een fijn gesprek, voor een handgemaakt cadeau, een zingevende workshop of een lekkere lunch. Kom maar an!”

Met of zonder toef

Niet te weerstaan zijn de zelfgemaakt taarten van Anita, met of zonder slagroom. Ben je meer van de hartig, ook dan vieren jouw smaakpapillen feest rondom verse (h)eerlijke home made pie,  dampende soep en warme seitanbroodjes.  Tijdens openingstijden kun je terecht voor lunch en van alles bij de koffie. Wil je voor de avond een hapje eten, informeer dan naar een maaltje ‘etenwatdepotschaft’ wat je zelf kunt opwarmen in Keetje.

Ruimte en weids uitzicht

Er is veel ruimte buiten. Een weids uitzicht heb je vanuit je eigen coulisse terrasje aan de rand van het veld. ’s Ochtends is het heerlijk hier de dag te beginnen. Spot je zomaar een ree. Grote kans want Winterswijk heeft namelijk de hoogste reeëndichtheid in Nederland! ’s Avonds is het hier prachtig staren naar een sterrenhemel of de vlammen in je eigen houtvuurtje.

Veelgestelde vragen

Waar staat Keetje Krekel?

Hoe ziet het sanitair er uit?

Met hoeveel kunnen we slapen in Keetje Krekel?

Mag ik een kampvuur maken?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en hoe laat is de uitcheck?

Wat is aanwezig in de het verblijf?

Kan ik in alle seizoenen overnachten in Keetje Krekel?

Kan ik fietsen huren?

Kan ik er komen met OV?

Mag de hond mee?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Kan ik ook Tiny House Hoppen?

Locatie Ankomm’n

Welkom bij Ankomm’n. Het sociaal maatschappelijk concept van Anita en Hans vormt zich gaandeweg op deze plek van Natuurmonumenten. Ontstaan zijn een pop-up galerie, een restaurant, kleinschalige culturele activiteiten en bovenal een hele fijne plek waar ieder zich welkom voelt. De een komt aanwaaien voor een moment, een ander vind hier een plek om een tijdje mee te doen.

Neerstrijken kun je hier op uiteenlopende plekjes en zitjes, van een soloplekje in het groen, tot een aanschuiftafel op het buitenterras of luie stoel in de Deel. Omringd met spulletjes uit vervlogen tijden. Een vintage inrichting die telkens veranderd, want van alles wat je ziet is ook te koop.

Ankomm’n is bij menigeen een favoriete plek, een vaste prik voor even een rustmoment of luisterend oor. De wandelaar, fietser en toevallige passant wordt verrast met biologische hapjes, drankjes en streekproducten.

Onthaasten, ontmoeten èn genieten van smaakvol, huisgemaakt lekkers uit de streek.

(H)eerlijk eten en drinken

Op de menukaart van Ankomm’n vind je (h)eerlijke Cappuccino, Latte, Espresso van de beste kwaliteit. Voor de liefhebbers is er (biologische)thee in allerlei variaties, ook kruidenthee uit eigen tuin. Voor erbij is er vers huisgemaakt gebak en chocola. En meer. Anita bakt wat af, nooit het zelfde, altijd lekker.

Lekker hartig zijn de warme Seitanbroodjes, een soort saucijzenbroodjes maar dan vegetarisch, de dagsoep en belegde broodjes.

Check de actuele openingstijden. Veelal zijn die vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 10:00 – 17:00 maar weet dat het zo kan zijn dat er een uitzondering wordt gemaakt.

Wil je voor de avond een hapje eten, informeer dan naar een maaltje ‘etenwatdepotschaft’ wat je zelf kunt opwarmen in Keetje.

Gastgallerij Ankomm’n

Ontdek De Achterhoek

Denk je aan de Achterhoek, dan denk je aan natuur, mooie boerderijen en kastelen, coulisselandschap, landweggetjes, beekjes en rust en ruimte. Natuurliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek,te midden van het schitterende Nationaal Landschap Winterswijk. Een ongekend mooie streek met unieke natuurgebieden, maar liefst vier Natura 2000 gebieden, met veelzijdige flora en fauna.
Iets bijzonders kun je ontdekken in de steengroeve waar nog altijd zeldzame geologische vondsten worden gedaan.

Wandelroutes, fietsroutes, bijzondere plekjes ontdekken? Verblijf je in Keetje Krekel dan zit je helemaal goed, het ligt voor je klaar. Zo is er de struinwandeling van Natuurmonumenten, via maaipaden door stukken bos en over slootjes en weilanden,  en Ankomm’n wandelroute. Met als je wilt een heerlijk gevulde TasToe-Go. Hans en Anita kunnen je ter plaatse verder persoonlijk tippen. Vooraf kun je je ook online alvast orienteren op de websites van Winterswijk en de Achterhoek.

The making of

Het verhaal achter Keetje Krekel

Zoals ons eerste Keetje vind je er niet snel een tweede. Wat we wel graag wilde. En wat een mazzel. We troffen een tweede. Niet in zo’n beste staat, dus het gaf wel wat fronsen. We sloopte alle rotte delen (veel) waarbij secuur te werk gingen om de ronding van het dak goed te behouden. Dus het kon, besloten we van achteren iets uit te bouwen waardoor een vast tweepersoonsbed mogelijk werd. De heropbouw wat een beste klus met leuke nieuwe experimentele ontdekkingen.

Kraaldelen werden gebruikt om het plafond mee te betimmeren. Experimenteel met buizen, verfbranders en een Buurman&Buurman insteek, doch met succesvol resultaat, werden het hout gebogen.

In het materialen paspoort van Keetje Krekel staan, naast een oude basis, verder genoteerd:

  • Oude tegeltjes kwamen uit een kleder tevoorschijn
  • Bij de kachelplaats kwamen oude golfplaatjes en balken goed van pas

Eind 2022 verhuisde Keetje Krekel naar Winterswijk. Dat is verreweg geen Drenthe meer. Hoe dat zo? Was Drenthe te klein, te vol? Niets van dat. Het was en is niet per se ons doel om buiten Drenthe te Tralaluniseren. Maar soms komen dingen op je pad. Het waren Anita en Hans van Ankomm’n die bij ons aanklopte met hun wens de gasterijj uit te breiden met een overnachtingsmogelijkheid. Hun enthousiasme over onze dingen kwam als een boemerang weer terug en de vonk sloeg over.

Benieuwd wat anderen zeggen?

Super ervaring als je even op jezelf of met z’n twee wat rust wil. Heel mooie omgeving die veel te bieden heeft. Als je even wil vertragen, is dit de ideale plek.

Geweldig, de stilte, te midden van het groen. De hartelijkheid van Hans en Anita, de ontspannen sfeer. Het is een heel sfeervol onderkomen, klein maar fijn, met alles wat je nodig hebt, op een prachtige plek in ’t bis, heel

Lees meer

Twee nachten logeerden we in ’t Krekeltje bij Winterswijk. Het was heerlijk. We zijn zeer gastvrij ontvangen door Anita van Gasterij Ankomm’n en het hele weekend verwend door haar. Het Krekeltje is een heel knus ingericht

Lees meer

Tijdens een heerlijke week in Keetje Krekel bij Ankomm’n in Winterswijk hebben we enorm genoten. Keetje Krekel is knus, fijn, gezellig en is in bezit van alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. De sfeer bi

Lees meer

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.