Neef Herbert & Kornuitenhuisje op een bijzondere camping Luna

Een heerlijk ruim tweepersoons slaapplek op wielen, opgemaakt met fris gewassen bedlinnen. Het bijbehorende Kornuitenhuisje kun je gebruiken als handige inloopkast of voor het herbergen van 1, 2 of zelfs 3 koters. Dus of je nu alleen komt, of met je lief en gevolg, je bent welkom.

kampeerwagen

Languit Genieten

Kamperen was nog nooit zooooo relaxed. Alles staat voor je klaar, dus je arriveren = start het genieten. Extra tijd dus over voor het kampeergenot. Daarbij is hier sprake van een werkelijk heerlijk ruim tweepersoonsbed, waar je ’s nachts maar ook overdag languit kunt genieten. Tijdens het loungen met het tentdoek open, als de nacht valt met het tentdoek dichtgeritst.

rood huisje

Walk in closet of koterbedjes?

Het rode Kornuitenhuisje bij de bus kun je gebruiken als extra ruimte voor je spullen of voor het herbergen van een deel van je gezelschap. Daartoe zijn 3 slaapplaatsen.

Kakelvers en lekker lokaal

De fruitbomen bij Luna geven jaarlijks heerlijke kersen, appels, peren en pruimen. Ook vijg, kiwi, kers, appel, kruisbes, peer en verschillende kruiden groeien waar je bij staat (als je een wat langer verblijf boekt). In het winkeltje kun je naast eigen oogst, ook andere producten kopen, veelal met het predicaat lokaal, biologisch en ‘het betere verhaal’.

zuidlaardermeer

In, op, langs, rond en aan het water gaan

Naar het Zuidlaardermeer, je loopt er vanaf de camping zo naar toe! Het water op met een sup, surfplank of bootje. Het water in, met je badpak. Een rondje rond het meer wandelen of fietsen. Of aan het water neerploffen op het strand of terras. Kortom, voor iedereen een plek!

Locatie Luna

Deze kleinschalige camping Luna heeft uitzicht over uitgestrekte landerijen, waar Schotse hooglanders lopen, en het aangrenzende natuurgebied Kropswolde buitenpolder. Centraal op het terrein pronkt een prachtige kas, de “Orangerie” met heerlijke houtkachel. Hier is ook een keuken waar je gebruik van mag maken. Aan de rand van het terrein grazen de dieren van Luna, schapen, ezeltjes en ponies. Ook het ooievaarsstel heeft hier zijn nest weer gevonden.  

Het gastheerschap wordt sinds 2 jaar verzorgd door Alex en Mecheline en teamleden van La Luna Care, de dagbesteding. Naast o.a. klussen in het groen en dierenverzorging, staat ook taarten maken en verse maaltijden bereiden op hun program. 

De fruitbomen geven jaarlijks heerlijke kersen, appels, peren en pruimen. Het voedselbos wordt aangevuld met een vijg, kiwi, kers, appel, kruisbes, peer en verschillende kruiden. Ter plaatse kun je verse eitjes, kruiden, koffie, thee of andere versnapering kopen. Ook bij theetuin Casa, aan de andere kant van de weg, kun je lekker zitten en smikkelen van o.a. ijsjes.

Vuurtje stoken mag bij je plekje. Er is ter plaatse een vuurschaal te huur en stookhout te koop.

Er worden geregeld activiteiten georganiseerd zoals een wildplukwandeling, yoga of iets creatiefs maken. Zie voor een actueel overzicht de website van Luna.

Er op uit

Camping Luna de Rolke ligt in Kropswolde, op de grens van Drenthe en Groningen.

Direct vanaf de camping kun je een ommetje maken door het Gorechtpark met diverse visvijvers, hertenkamp en kinderboerderij. Ook vanaf de camping loop je de natuur van de Buitenpolder Rolkepolder in. De polder is een ideale plek voor moeras- en watervogels om te broeden en dus ook een mooie plek om deze vogels te spotten. 

Op de fiets rij je door dit gebied naar stad Groningen. Een stad vol plekjes om te bezichtigen, zoals het Forum en Groningermuseum en de vele zijstraatjes met leuke winkeltjes en terrasjes.

Vlakbij kun je zwemmen, surfen en varen op het Zuidlaardermeer (1200 meter verderop). Je loopt de camping af, door het natuurgebied, langs de bosrand naar het meer. Er is een groot zandstrand en een oversteek met een leuk handbediend fietspontje. Naast botenverhuur vind je hier ook paviljoens en restaurantjes. Ook de omringende oeverlanden en aansluitend de polders ten noorden en noordwesten van het meer, waarin ook een deel van het Foxholstermeer en het Drents Diep liggen, zijn prachtig om te ontdekken. Een terrasje pakken of ijsje scoren kan ook in het dorp Zuidlaren, bekend van Berend Botje.

FAQ

Met hoeveel kunnen we slapen?

Hoe zit het met koken?

Kampvuurtje?

Mag de hond mee?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Kan ik Tralaluna Hoppen?

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.