Tiny House Silo

De voersilo van de buurman. We keken er jaren naar vanuit het keukenraam. De ideeën stroomde. Gekocht, weggehaald, ingekort en voorzien van een onderstel op wielen. In gedachten en soms op de tekentafel werd het een badhuis, rijdende keuken, buitenbar, bijna allemaal. Tot de dag dat de bestemming Originele Overnachting beklonken werd.

silo overnachting aan het water

Met een Pingomeer aan je voeten

Gelegen aan het water met een groot deel van het jaar sprookjesachtige waterlellies waar libellen en verschillende watervogels ook hun plekje vinden. Dit Pingomeer vult zich doorlopend vanuit een natuurlijke bron.

BoHo stoel en tapijt

Daar zit je dan

Overdag kun je binnen heerlijk zitten in de Boho relaxfauteuils of aan het tafeltje voor twee. ‘s  Winters lekker warm bij de houtkachel die samen met de goede isolatie er voor zorgt dat je er lekker warm bij zit. ’s Zomers bij de openslaande deuren met uitzicht op het Pingomeer. Buiten nog eens twee stoelen, een picknickzit en hangmat. Als je hier de rust niet kunt vinden, kun je in ieder geval van plekje naar plekje wisselen.

percolator

Van koffie tot wildpluksaladebar

Binnen kun je een kopje koffie of thee zetten, buiten kun je ook helemaal los gaan met kokkerelen in de buitenkeuken. Zowel de buitenkeuken (met koelkast en tweepits gaststel) als de picknickzit is overdekt, dus jaarrond te gebruiken.

kampvuur

Tot nadat de avond valt

Op dit Natuurkampeerterrein mag je een eigen vuurtje maken. Het blijft magisch, wat het met je doet, staren in het vlammenspel. Heel wat inzichten en goede gesprekken ontstaan rond het kampvuur.

overnachting openslaande deuren

Slapen onder een sterrendak

Tijd om te slapen, of nog even wakker liggen en staren onder het sterrenvenster? Het slim opgeborgen tweepersoons bed daalt voor je neer, heerlijk reeds voor je opgemaakt.

Veelgestelde vragen

Waar staat de Silo?

Met hoeveel kunnen we slapen in de Silo?

Mag ik een kampvuur maken?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en hoe laat is de uitcheck?

Wat is aanwezig in de het verblijf?

Zijn er ontbijt en maaltijden te verkrijgen?

Hoe zit het met WiFi?

Mag de hond mee?

Welk sanitair kan ik verwachten?

Is er Wellness?

Worden er activiteiten georganiseerd?

Pingomeer??

Wat kan ik beleven in de omgeving?

Kan ik fietsen huren?

Kan ik mijn elektrische fiets opladen?

Is er een winkel in de buurt?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en hoe laat is de uitcheck?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Kan ik ook Tiny House Hoppen?

Omgeving

Bijzonder overnachten in het bos

Je verblijft hier bij onze collega’s op Landgoed Mariahoeve, in Papenvoort Drenthe. Naar schijnt het oudste Natuurkampeerterrein van Nederland. En groot: maar liefst 20 ha grote bos! Wat deze plek voor velen ook zo bijzonder en magisch maakt is de ongedwongen sfeer en gevoel te geven ‘als in de wildernis’. De kampeerplekken zijn vrij te kiezen, kampvuurtjes zijn toegestaan. Natuurhutten, Yurts, Stargazers, Tipi’s en Pop-Ups  staan verspreid in het bos.

Landgoed Mariahoeve trekt gasten die komen om te verbinden of juist in stilte tot rust te komen. Persoonlijke gastheerschap maken dat je je welkom en vrij voelt. Hier geen overrulende ‘campinganimatie’ , wel energie gevende activiteiten, zoals yoga , bosfit training, wildplukwandeling of een waterworkshop. Ook ontstaat hier geregeld spontane muziekspel.

Overnachten aan het water

In het bos ligt een Pingomeer van glaciale oorsprong van ruim 1,5 hectare, met twee natuurlijke bronnen. In het water vind je onder andere lelies en lisdodden qua flora, en salamanders, kikkers en vissen qua fauna. Met een bootje kun je lekker dobberen. Wil je een hengel uitgooien, of zelf te water gaan, dat mag ook. De Casita’s en Pop-Ups van Tralaluna ligt allen aan of bij het Pingomeer.

Verse pizza’s

Zeker lekker zijn de aanschuifmaaltijden, die geregeld op de agenda staan. Favoriet zijn de Indian’s Chef Table en de op houtgestookte pizza’s die bij het meer worden bereid. Ook kun je genieten van een vers ontbijt.

Overnachting met sauna

Ook dat nog! Fantastisch gelegen: een op hout gestookte barrel sauna. Met buitendouche en een heerlijk zitje met uitzicht over het meer.

Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.

Benieuwd wat anderen zeggen?

Het is een verassende plek, ontspannend, weinig buiten verlichting, wat ten goede komt aan de natuur. Vuur maken mag en dat ziet er in het donker heel gezellig uit op camping.

Super ervaring als je even op jezelf of met z’n twee wat rust wil. Heel mooie omgeving die veel te bieden heeft. Als je even wil vertragen, is dit de ideale plek.

Hele fijne rustige plek met veel buitenruimte er omheen. Compleet ingericht knus huisje met comfortabel bed. Heerlijk gegeten bij het bos restaurant! Aardige behulpzame medewerkers. Aan alles is gedacht om er een heel relaxt

Lees meer

Super, echt een top locatie voor een natuurhuisje. Alles was super geregeld en netjes/schoon. Heerlijk gegeten en lekker kampvuur gemaakt met een prachtig uitzicht.

Heerlijke vakantie gehad in een super leuk tiny house on wheels. Eten in het restaurant was heerlijk. Mensen gastvrij, verzorging douche etc. uitstekend. Omgeving fantastisch. Absolute aanrader.

Heerlijke plek om tot rust te komen, mooie uitzicht velden, en mooie wandel paden. Keurig netjes. Grote ramen met prachtig uitzicht over de landen. Heerlijke open haard en warm water. De bedden waren ook goed, en een prima ke

Lees meer

Geweldig huisje. Heel sfeervol. Mooier dan op de foto’s. Ook ruimer dan ik van te voren dacht. Prachtige wandelroutes door mantingerzand

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.