Natuurkampeerterrein met restaurant

 “Een unieke combinatie!” horen we vaak terug. Inderdaad, wat de Voscheheugte zo bijzonder maakt is het Eten & Slapen in de Natuur. Het Natuurkampeerterrein en het eethuisje zijn ieder een parel en voor elkaar een cadeautje. Tel daarbij op het tegenoverliggende prachtige Natuurgebied Mantingerzand en de centrale ligging in Midden Drenthe en je begrijpt waarom dit een favoriet plekje is. De Voscheheugte is het gehele jaar geopend.

receptiehuisje

Sfeervol Kamperen

Het kleinschalig Natuurkampeerterrein de Voscheheugte is geliefd bij natuurliefhebbers, tentkampeerders en er komen in verhouding veel leuke busjes, caravans en daktenten. Hier komen gasten die alleen of  samen met hun dierbare met rust en aandacht willen genieten van en in de Drentse natuur. Het voorste deel van het langgerekte terrein biedt vrije kampeerplekken. De achterzijde van het terrein grenst aan door Natuurmonumenten beschermd gebied. De andere zijde kijkt uit over de akkers en velden.

Originele Natuurhuisjes

Verschillende Natuurhutten staan m.n. op het 2e deel van het terrein, samen èn toch ruim apart van elkaar.  Een viertal komen uit de creatie schuur van Tralaluna: Turelaar, Tiny Tralaluna, BosBes en Keetje.

Overnachten met Kampvuur

Fikkie stoken, staren in het vuur, het is zo sfeerverhogend. Bij de Natuurhutten zijn daarom vuurplaatsen en voor de kampeerders zijn een aantal vuurschalen te huur.

zonsondergang

Sunset Boulevard en Donkere Nachten

De weidsheid maakt dat het aantal zonsondergangen, of Noorderzonlichtluchten, adembenemend mooi zijn. De nachten zijn donker, waardoor de sterren schitteren. Als gast zit je hier eersterangs.

Overnachten met eetgelegenheid

Het eethuis is een kers op menig verblijf. Koffie met wat lekkers, lunch of diner, je kun hiervan allemaal genieten. Je kunt plaatsnemen binnen aan een mooi opgemaakt tafeltje of buiten, op een schapenvachtje onder de tarp, picknickbankjes bij de jeu de boules baan of in de luie stoelen op het grasterras. Ook in het eethuisje is het informeel en smaakvol, zowel wat betreft de ambiance als de kaart. Op meerdere dagen in de week wordt op verzoek een verse ontbijtmand klaargemaakt (take-away). Het eethuisje is geliefd, reserveren is aan te raden. Inderdaad, een herhaalbezoekje is eigenlijk bij voorbaat al een goed plan. Zie voor het actuele aanbod en openingstijden de Voscheheugte eethuis.

 

 

Bijzonder Overnachten met aangrenzende natuur

De Voscheheugte heeft een prachtige ligging. Een wandelroute van het terrein leid je naar het prachtige mystieke Mantingerzand. Je wandelt hier tussen sprookjesachtige jeneverbesstruiken en staat stil bij tot de verbeelding sprekende oude bomen, om je weg te vervolgen over zandverstuivingen naar de heide waar je de paden samen met de schapen en koeien deelt. Ieder moment van het jaar weer een verrassend mooie, rustgevende en inspirerend plek.

 

Meer info en Wandelroute Mantingerzand

Voscheheugte in een notendop

  • een uitgestrekt Natuurkampeerterrein met vrije plekken en een aantal Natuurhutten
  • vrijheid om een eigen vuurtje te stoken 
  • een eethuisje met heerlijke gerechten en ontbijtmandjes
  • tegenover het Mantingerzand met bos, heide, stuifzandvlaktes en sprookjesachtige jenerverbesstruiken 
  • centrale ligging midden in Drenthe

Ideaal voor vrienden- en familieweekend

Een ideale plek ook om met de hele familie en meerdere generaties te vertoeven: met een combi van tent, caravan en trekkershut vindt ieder zijn match en comfort! Zo kun je samen genieten en heb je ook lekker je eigen plek.

“Samen genieten, met toch ook een eigen plek”

Kampvuur, tarp, activiteiten en natuurlijk heerlijk eten kunnen hier allemaal verzorgd worden!

Mogelijkheden groepjes

Overnachten bij het Mantingerzand

Een bezoek aan het Mantingerzand combineren met een overnachting? Tralaluna heeft meerdere Tiny Houses, Natuurhutten te huur op Natuurkampeerterrein de Voscheheugte:

Ook kun je overnachten in een van de oldtimer kampeerbusjes or retro caravans.

Benieuwd wat anderen zeggen?

Heerlijke vakantie gehad in een super leuk tiny house on wheels. Eten in het restaurant was heerlijk. Mensen gastvrij, verzorging douche etc. uitstekend. Omgeving fantastisch. Absolute aanrader.

Beschut door een singel van bomen en begroeiing, daarnaast openheid door landerijen(er was geoogst) en dus mooie luchten. Het is een verassende plek, ontspannend, weinig buiten verlichting, wat ten goede komt aan de natuur. V

Lees meer

Prachtige wandelroutes door Mantingerzand. Geweldig huisje. Heel sfeervol. Mooier dan op de foto’s. Ook ruimer dan ik van te voren dacht.

Leuk om een keer mee te maken eigen kampvuur plek, buiten douche en dan het Tiny house zelf wat is voorzien van alles wat je nodig hebt. Wij hebben genoten met ons gezin.

Heerlijke plek om tot rust te komen, mooie uitzicht velden, en mooie wandel paden. Keurig netjes. Grote ramen met prachtig uitzicht over de landen. Heerlijke open haard en warm water. De bedden waren ook goed, en een prima ke

Lees meer

Heerlijk rustig. Er waren wel andere tinyhouses maar die stonden ver uit elkaar, mooi uitzicht.Wij vonden het echt geweldig. alles werkte prima en alles wat je nodig hebt was er. Super knus en sfeervol.

Hele fijne rustige plek met veel buitenruimte er omheen. Compleet ingericht knus huisje met comfortabel bed. Heerlijk gegeten bij het bos restaurant! Aardige behulpzame medewerkers. Aan alles is gedacht om er een heel relaxt

Lees meer

Het huisje ligt met de deur aan een kampeerveld waar je dus andere mensen treft, maar het ‘zitje’ buiten is aan de zijkant en heel privé met prachtig vrij uitzicht. Direct naast het kampeerterrein is het Mantinge

Lees meer

Ik verbleef in het knusse huisje de Bosbes & ik heb zo intens genoten van de rust!
Prachtige omgeving & lieve mensen. Zeker tot de volgende keer.

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.