Slow Travel @Tralaluna

Ervaar het effect van slow travel met een vleugje avontuur.

Slow travel gaat om meer dan alleen onthaasten. Het gaat om bewust reizen, om de tijd te nemen om te genieten van het moment en jezelf te verdiepen in de lokale cultuur. Met Tralaluna beleef je Drenthe en omstreken op een unieke manier.

Vergeet hectische vakanties en overvolle schema’s. Met Tralaluna ga je op avontuur in je eigen tempo. Kies voor een ontspannen roadtrip met een van onze comfortabele camperbusjes en verken de veelzijdige landschappen van Drenthe en omliggende provincies.

Of geniet van de rust en ruimte van de natuur in een van onze sfeervolle tiny houses. Kies voor een unieke locatie bij een local host, op een Natuurkampeerterrein of op een andere idyllische plek.

Doe eens Kalm

Slow Travel, wat is dat?

Slow Travel is de filosofie van vertragen, je reist een versnelling lager. Het draait niet om hoe snel je ergens komt, maar op de ervaringen die je meemaakt onderweg.  Slow travel gaat dus om meer dan alleen onthaasten. Het gaat om bewust reizen, om de tijd te nemen  ergens echt te zijn, te ervaren, om te genieten van het moment. Je zou Slow Travel ook wel mindful reizen kunnen noemen.

“Wie langzamer reist, ontdekt meer” “Wie rustig reist, ziet meer.”

Lees meer

Basis principes:

  • Tijd nemen: Kies een langzamer tempo van reizen, blijf langer op één plek en ervaar de lokale cultuur diepgaander.
  • Minder is meer: Focus op een paar betekenisvolle ervaringen in plaats van te proberen alles te zien en te doen.
  • Authenticiteit: Ga op zoek naar lokale ervaringen, ontmoet de lokale bevolking en proef de lokale keuken.
  • Duurzaamheid: Kies voor milieuvriendelijke reismogelijkheden en steun lokale doelen.
  • Aandacht: Wees bewust van je omgeving, geniet van de kleine dingen en ervaar de reis met al je zintuigen.

Daarom wil je Slow Travel

Wie herkent het niet, je gaat op vakantie om lekker even bij te komen maar in de voorbereiding is er stress. Van inpakken van, ja daar ga je al ‘wat moet er allemaal mee en waar ligt het in huis’, tot race tegen de klok want je moet ergens op tijd vertrekken. En is de vakantie eenmaal begonnen, dan merk je dat het ‘ontspannen & genieten’ nog ver te zoeken is. Het duurt vaak even, kost soms ook wat gehakketak, om in het juiste vakantiestandje te komen. Dat is niet wat je wilt.

Vakantie is er voor bedoeld om uit het ritme van haasten en werken te komen en te genieten van de tijd en de plek waar je bent. 

“Dat is het fijne van vrije tijd: je mag het vooral lekker rustig aan doen.“

Hier in plaats van Hot naar Her

De oldtimer kampeerbusje zijn perfect voor slow travel. Sowieso gaan ze niet hard, zijn het geen snelwegtijgers en verdienen ze het om het relaxed aan te doen. Bovendien komt alles ook beter tot zijn recht komt met gepaste pas over binnendoor weggetjes. Met de vrijheid om na iedere bocht je eigen ‘dagkampeer’ moment te genieten. Stoeltje uitklappen, koffie zetten en genieten maar!

Met aandacht

Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van de natuur. Maak een wandeling of ga zwemmen in een meertje.Wees bewust van je omgeving, geniet van de kleine dingen en ervaar de reis met al je zintuigen. Bekijk de natuur eens anders, liggend in het gras of door een verrekijker.

Authentiek en persoonlijk

Wat een streek bijzonder maakt zijn de verhalen en ontmoetingen met de locals. We tippen je tijdens je verblijf dan ook graag een wandeling met een lokale gids en andere bevlogen mooimakers. Ook wijzen we je graag op een aanschuifdiner en verkooppunten van (streek)produkten. Daarmee steun je de lokale economie èn proef je de streek.

Relaxte ingrediënten

Relaxte ingrediënten op de verschillende relaxte  locaties, het kan van alles zijn, zoals:

  • hangmat en zitjes alom
  • ukelele, goed boek of punnikset
  • waterworkshop, workout en yoga in de natuur
  • Verse gemaakte lunch en taart
  • spontaan mooi gesprek met local host
  • op hout gestookte sauna
  • dobberen in een bootje op het water
  • kampvuur om in te staren of rond te ontmoete

Fiets erbij, doet (je) goed

Niet vliegen, wel landen. Het blijft een geweldig gekozen slogan van Natuurhuisje, die zeker ook op Tralaluna van toepassing is. Kies je voor een vakantie in eigen land, in plaats van het verre buitenland, dan maak je een betere, duurzame keuze. Dat doet en voelt goed.

Op vrijwel alle locaties waar je kunt verblijven in een Tralaluna Casita, kun je fietsen huren. Ga je met een kampeerbusje op pad gaat, dan kun je ook fietsen meenemen. Dan dan ben je zowel onderweg als wanneer je op de camping staat, flexibel, ervaar je de omgeving op nog weer een andere manier en scoor je ook nog eens een duurzamheids puntje.

5 Tralaluna Slow Travel tips

Bepaalde keuzes helpen je om beter tot mindfull genieten en een slow travel mindset te komen.

#1 Vermijd lange lijstjes, laat ruimte voor spontaniteit. Maak je lijst van wat je allemaal wilt doen en zien korter en laat ruimte open voor een ongeplande verrassing. Spontane momenten bezorgen je meestal de beste herinneringen. 

#2 Skip het vliegtuig. Dat scheelt heel veel stress, behoeft geen toelichting. Kies voor een vakantie in Drenthe en omliggende provincies. Slaap in een relaxed Tiny House op een natuurplekje. Of toer op je gemak met je eigen huisje op wielen door Drenthe, Friesland en Groningen.

#3 Blijf wat langer op een plek. Zo vind je beter de tijd en rust voor een goed gesprek, dat ene boek dat je al tijdenlang wilt lezen en wat rond te struinen. Ja, je kunt bij ons ook een nachtje een Tiny House boeken, maar de ervaring leert dat het waardevoller is om wat langer te blijven. Informeer ook naar de mogelijkheden van een vroege incheck of late check out. 

#4 Stap uit je comfortzone. Door te gaan kamperen raak je al even lekker uit je gewone routine. En verblijf je in een Tiny House, maak dan eens ’s nachts een wandeling. Zet je telefoon wat vaker uit en proef eens wat anders dan wat je thuis gewend bent.

#5 Doe je boodschappen bij de vele kraampjes langs de weg, boerderijwinkels, pluktuinen en lokale markten.

“het gaat er niet om hoe snel je alles gedaan krijgt en gezien hebt, maar met hoeveel genot”

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.