WHY – Waarom

Waarom doen we dit eigenlijk? Zoiets als een bedacht businessmodel uitvoeren is het zeker niet. Ergens begon het met een hobby ‘maken & creëren’ wat organisch groeide tot een bedrijfje. Een (samen)loop die je niet verzint, waar je hooguit achteraf een resume van kunt maken. Gelukkig is dat nog steeds een belangrijke reden, dat we met iets leuks bezig willen zijn waar we zelf lol aan beleven. Andere belangrijke pijler van Tralaluna is dat we erg graag iets toevoegen, waarde creëren.

Lol & Voldoening

Het is deze mix die ons de energie geeft om ‘hard te werken’, wat daardoor weer helemaal niet zo voelt. We streven niet naar kwantiteit, wel naar kwaliteit en originaliteit.  Vrijheid voelen en kleinschalig spelen, met leuke mensen en onderlinge chemie, vormen voor ons de ideale brandstof!

Genietmomentjes

Anderen verrassen en een plek te bieden die je goed doet, doet ons goed. Of het nu bijkomen, opladen, natuur of avontuur beleven is, met of zonder anderen, we dragen graag bij aan ieders ‘genietmomentjes’.

Dus daarom delen we graag een verrassend busje, Tiny House en bijzondere plekjes. En voegen we gemak toe. Bij de busjes bijvoorbeeld de roadtrip regel service. Dan kan de gast heel wat todo’s van het lijstje schrappen èn hebben wij de gelegenheid om een kant op te sturen die we graag laten ontdekken. Een kant met mooie natuur, voor kinderen zand en modder, fijne verwonderplekken en gastvrije ontvangsten.

Anders dan

We willen zelf ook graag iets nieuws ontdekken en leren. We houden niet zo van herhaling en meer van hetzelfde. Zowel om te zien als om zelf te doen. Dus verzinnen we graag nieuwe dingen en proberen we graag iets anders uit. Nieuwe ontwerpen, materialen en technieken. Zoals van inlands bamboe een zonnescherm maken. En met wie het horen wil, delen we graag onze ontdekkingen en worden we extra blij als er een vonkje inspiratie over springt.

Wegens succes (her)kozen

Hergebruik kon onze 2e naam zijn. Bewust omgaan met materialen is voor ons logisch. Zowel die er al zijn als die nieuw gekocht worden. Geen creaties zonder hergebruik. Dat is ons uitgangspunt. En kopen we iets, dan kiezen we bewust en weloverwogen. Dus met grote voorkeur voor lokaal en ecologisch.

 

Meer over Tralaluna Circulair Bouwen

Kernwaarden

We doen en laten met de volgende kernwaarden als richtlijn:

Verras en Kleur de wereld, wees Creatief/Origineel/Uniek. Er is al zoveel van hetzelfde. Iets origineels verrast mensen, maakt blij en inspireert.

Omarm imperfectie. Wabi Sabi is de Japanse filosifie die de schoonheid van imperfectie omarmt, en het accepteren van natuurlijke groei en verval. Waardeer de eenvoud, authenticiteit en veranderingen van dingen.

Doseer met Humor, Spontaniteit en Vrolijkheid. Alles lukt beter en is leuker met dit essentiële smeer- en bindmiddel.

Blijf ontdekken. Of het nu gaat om je omgeving gaat, medemens, jezelf of ontwikkelingen: ga ervan uit dat je meer niet dan wel weet en dat ontdekken verrijkt. We proberen graag iets nieuws uit. En we nodigen gasten graag uit om te (her)ontdekken van wat je goed doet, zoals naar buiten gaan, de natuur in, avonturieren, spelen en iets nieuws verkennen.

Slow Travel. We pleiten er voor om op je gemak de omgeving te verkennen. Neem de tijd, sta geregeld even stil, dan zie en ervaar je meer. Dan is er ruimte om je te verwonderen. Ga je Slow Travel, dan krijg je meer genieten in dezelfde tijd.

Kies duurzamer. We kiezen bewust. Aan gasten laten we graag zien hoe het anders, hoe duurzamer èn leuker hand in hand gaan. Op een aantrekkelijke, grappige en soms wat meer confronterende manier.

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.