De keuze is reuze voor een activiteit in Drenthe:

  • bezoekerscentra
  • musea
  • dierenverzamelingen
  • zwemplassen

We tippen je graag onze favorieten

Locatietheater, muziek in de natuur en streekmarkten

Er zijn bijzonder veel leuke evenementen en activiteiten in Drenthe en omstreken. Van kleine buitentheater festivals, openlucht theater tot culinaire markten. Erg leuk om in te passen in je reis.

ULTIEM LEUKE COMBI VAN ERVARINGEN MET EEN HOOG TRALALAGEVOEL!

Kijk in de agenda naar wat je aanspreekt en informeer welke combi met Tralaluna verblijf te (ver)kiezen valt.

Voor degene die vooraf checken wat er voor leuks te doen is in de omgeving, of zelfs je verblijf er op afstemmen, hebben we wat leuke agendatips op een rijtje gezet.

Ook verwijzen we je graag naar onze Marketingpartners, die sowieso een breder en actueler overzicht bieden. Met een klik op de logo, kom je op de hun agenda.

WORK IN PROGRESS

Aan de invulling van de agenda wordt nog gewerkt….

INDIAN FOOD FESTIVAL

Even heel wat anders dan onze Proef de Streek Roadtrip waarbij het gaat om streekprodukten. Evengoed in Drenthe en zeer smakelijk: Indian Food Festival.
Midden in de Drentse Wildernis kun je je helemaal onderdompelen in Indian food en fibes. Met maar liefst 100 verschillende Indiase gerechten – bereid met liefde en ervaring – door een groep home chefs en professionele koks. Dit culinaire feest in het magische bos is verder goed gevuld met 
dans (klassiek & Bollywood), muziek, yoga, meditatie, breath work en nog veel meer. En natuurlijk draaien er ook iconische Bollywood movies! 
 
Waar: Landgoed Mariahoeve in Papenvoort 
Wanneer: 

Shakespeare Theater

In dit openlucht theater worden als 75 jaar lang toneelstukken van Shakespeare, die nog altijd relevant en actueel kunnen zijn.

 

SEPTEMBER

oktober Verhalenweekend Drenthe. In heel Drenthe zijn dit weekend extra verhalen te beleven. Check de agenda of kies voor een verhalen roadtrip, dan ga je het allemaal meemaken!

Cultureel genieten in Drenthe

Cultireel cafe de Amer. Café De Amer in het Drentse Amen is één van de bekendste kleine podia van Noord-Nederland. Hier geniet je van uiteenlopende muziekstijlen in een authentieke, bruine kroeg met een gemoedelijke sfeer. De concerten zijn intieme, betoverende gebeurtenissen met een bijzondere wisselwerking tussen artiesten en publiek. Bekende artiesten uit binnen- en buitenland spelen hier dan ook maar wat graag. Je vindt het concertprogramma hier.

 Diverse data in overleg. Een onvergetelijke bijzondere ervaring, die krijg je zeker met een vertelwandeling met Niels Brandaan Cotterink. Je gaat, met je eigen gezelschap, op pad met vertel- en woordkunstenaar Niels Brandaan Cotterink en al verhalend en verbeeldend maak je een tocht wandelend door Orvelte en over het Orvelterveld. Niels geeft ook voorstellingen en vertelling in zijn theater, op zijn erf en trekt door het land. Wil je een vertelwandeling, dan is de dag en tijd te overleggen via Huis Brandaan

Leuke markten in Drenthe

De Biologische Boerenmarkt Vledder  elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

De vlooienmarkten van Bakkeveen  in de open lucht zijn grootst, met  meer dan 500 standhouders.

AUGUSTUS

  • 3-6 juni Worteldagen is een kleinschalig beeldend theater festival in het dorpje Norg.Shakespeare Romeo en Julia in openlucht theater Diever. Diverse data in juni, juli, augustus en september.
  • 5 en 6 juni Paard en Erfgoed in Frederiksoord
  • 9-11 juni Holland International Blues Festival, Grolloo. Internationale keur aan artiesten op prachtige locaties als in schuren, kerk, cafes en de buitenlucht.
  • 10-12 juni: GrachtenfestivalMeppel (muziek)
  • 11-12 juni: Vocaal Festival, Annen (muziek)
  • 12 juni: In ’t gras, Valthe (muziek)
  • 16 juni: Barrelfood, Emmen (muziek en foodfestival)
  • 18 juni: Folk veur volk festival, Alden (muziek)
  • 19 juni: Alles Kids, Emmen (kinderfestival)

JULI

 Festivalderaa Dit jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa op 30 juni – 3 juli, drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap. Verrassende artiesten en voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom het dorp Schipborg. Check het programma van Festivalderaa.

“Wil je wat anders? Bij Tralaluna scoor je een onvergetelijke nieuwe herinnering!“

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.