Tiny House Oehoe

Een bosrijk verblijf, waar je rust vind en energie krijgt. Back to basic gecombineerd met fijne extra’s voor onvergetelijke outdoor vakantiedagen. Vanuit je bed uitzicht over een beekje in het bos. Verwarmend zijn de houtkachel binnen, naast vloerverwarming die zorgen voor een behaaglijke basis comfort.

Lekker doen en Laten

Niets hoeft, van alles kan. Om de gang naar de kunst van het nietsdoen te vergemakkelijken, voorzien we in een hangmat.

hakbijl

Mootjes hakken

Voel oerkrachten als je aan de gang gaat met het kloven van je stookhout voor het kampvuur of de houtkachel. Nee, geen hele bomen neerhalen, laat dat over aan het bosbeheer. Sla je slag in het stookhout wat je op kunt halen bij de receptie.

Als niet buiten, dan binnen

Koken en tafelen kun je zowel binnen als buiten. Binnen een eettafel met klepbank en twee losse krukjes, keukencorner, met koelkast, water jerrycan en keukeninventaris met fijne kopjes en glazen. Het tweepits gaststel kun je ook buiten gebruiken. De buitenkookplaats met als basis een menwagentje is, net als de picknicktafel, een bijzonder staaltje upcycling.

 

 

pizza oven

Tijd om niet te koken

En heb je een keertje geen zin om zelf te koken? Check dan even wanneer de pizza oven gestookt wordt of je kunt aanschuiven bij de Indian Chefs Table (veelal in de weekenden). Op andere dagen kun je een ook een heerlijke curry om zelf op te warmen ophalen.

dromenvanger boven bed

Klokje rond een Droomplek

Het vaste tweepersoonsbed is voor je opgemaakt en is te bereiken via een vaste trap. Twee extra slaapplaatsen (60 cm breed) zijn beneden te maken uit de slaap fauteuils.

Veelgestelde vragen

Waar staat de OeHoe?

Met hoeveel kunnen we slapen in de OeHoe?

Mag ik een kampvuur maken?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en hoe laat is de uitcheck?

Wat is aanwezig in de het verblijf?

Zijn er ontbijt en maaltijden te verkrijgen?

Hoe zit het met WiFi?

Mag de hond mee?

Welk sanitair kan ik verwachten?

Is er Wellness?

Worden er activiteiten georganiseerd?

Pingomeer??

Wat kan ik beleven in de omgeving?

Kan ik fietsen huren?

Kan ik mijn elektrische fiets opladen?

Is er een winkel in de buurt?

Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en hoe laat is de uitcheck?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Kan ik ook Tiny House Hoppen?

Omgeving

Bijzonder overnachten in het bos

Je verblijft hier bij onze collega’s op Landgoed Mariahoeve, in Papenvoort Drenthe. Naar schijnt het oudste Natuurkampeerterrein van Nederland. En groot: maar liefst 20 ha grote bos! Wat deze plek voor velen ook zo bijzonder en magisch maakt is de ongedwongen sfeer en gevoel te geven ‘als in de wildernis’. De kampeerplekken zijn vrij te kiezen, kampvuurtjes zijn toegestaan. Natuurhutten, Yurts, Stargazers, Tipi’s en Pop-Ups  staan verspreid in het bos.

Landgoed Mariahoeve trekt gasten die komen om te verbinden of juist in stilte tot rust te komen. Persoonlijke gastheerschap maken dat je je welkom en vrij voelt. Hier geen overrulende ‘campinganimatie’ , wel energie gevende activiteiten, zoals yoga , bosfit training, wildplukwandeling of een waterworkshop. Ook ontstaat hier geregeld spontane muziekspel.

Overnachten aan het water

In het bos ligt een Pingomeer van glaciale oorsprong van ruim 1,5 hectare, met twee natuurlijke bronnen. In het water vind je onder andere lelies en lisdodden qua flora, en salamanders, kikkers en vissen qua fauna. Met een bootje kun je lekker dobberen. Wil je een hengel uitgooien, of zelf te water gaan, dat mag ook. De Casita’s en Pop-Ups van Tralaluna ligt allen aan of bij het Pingomeer.

Verse pizza’s

Zeker lekker zijn de aanschuifmaaltijden, die geregeld op de agenda staan. Favoriet zijn de Indian’s Chef Table en de op houtgestookte pizza’s die bij het meer worden bereid. Ook kun je genieten van een vers ontbijt.

Overnachting met sauna

Ook dat nog! Fantastisch gelegen: een op hout gestookte barrel sauna. Met buitendouche en een heerlijk zitje met uitzicht over het meer.

Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.

The making of

Tot nu toe maakte we iedere basis voor een Tiny House nieuw. Soms wat langer, breder, anders van vorm. Ditmaal wilde we wel eens zien hoe het is om uit te gaan van twee dezelfde ruw bouw. Gezien het streven om binnen een half winterseizoen zoveel mogelijk te realiseren, wel een slimme efficiënte keuze zo dachten we. Zo werden geboren de siblings KwaaK en OeHoe. Met het gebruik van tweedehands materialen is de kans dat je identieke materialen vindt natuurlijk al weer wat kleiner. Maar we vonden 2 dezelfde schuifpuien op Marktplaats, super! Maar jee, eentje bleek al vergeven. Ook met lief aankijken en gekruiste vingers dat de koper het liet afweten, bleef het bij 1. Dus kreeg de OeHoe de pui en was dit de eerste stap in het krijgen van eigenheid.

Een creatie met een verhaal. Een greep uit het materialenpaspoort:

  • De pui van (de) bakkerij Fleldderus uit Hooghalen. Gered uit de container, helaas met reeds gesneuveld glas, dus dat werd nieuw gekocht.
  • Picknickbank gemaakt met een spoel als tafelblad en met stoelzittingen van internationaal bekende Deense designer Verner Panton. Een te gek verhaal. Meer dan honderd stoelen werden afgedankt. De schooldirectie wilde een andere kleur. De stoelen waren nog amper een jaar in gebruik.  
  • De veranda: van Afrikaans Azobé hout, geoogst uit kalverroosters van een Drentse boer. Uit elkaar gehaald (een flinke klus) en tot vlonder gemaakt. 
  • Het plafond van de veranda en de keukenwand: een stukje van een hele stapel fotoplaten, uit het belastingkantoor in Amsterdam. Zo kunnen je belastingcenten dus terecht komen.
  • Buitenkookplaats: een menwagentje geupcycled
  • Frame binnenkeuken en aanrechtblad: hergebruik presentatietafel galerie
  • Lamp binnen: Dock lamp, gebruikt bij het laden van vrachtwagens, voorzien van een vriendelijker peertje
  • Bijzonder meerledig oldscool dubbelglas raampje uit een Zweeds huisje, gekregen van onze vrienden van Landgeluk, lokaal voedsel promotors.
  • Gordijnen samengesteld uit stalen van interieurwinkel
  • Buitenbetimmering Douglas planken verduurzaamd volgens Japanse techniek Shou Sugi Ban (verkolen toplaag).

Benieuwd wat anderen zeggen?

Het is een verassende plek, ontspannend, weinig buiten verlichting, wat ten goede komt aan de natuur. Vuur maken mag en dat ziet er in het donker heel gezellig uit op camping.

Super ervaring als je even op jezelf of met z’n twee wat rust wil. Heel mooie omgeving die veel te bieden heeft. Als je even wil vertragen, is dit de ideale plek.

Hele fijne rustige plek met veel buitenruimte er omheen. Compleet ingericht knus huisje met comfortabel bed. Heerlijk gegeten bij het bos restaurant! Aardige behulpzame medewerkers. Aan alles is gedacht om er een heel relaxt

Lees meer

Super, echt een top locatie voor een natuurhuisje. Alles was super geregeld en netjes/schoon. Heerlijk gegeten en lekker kampvuur gemaakt met een prachtig uitzicht.

Heerlijke vakantie gehad in een super leuk tiny house on wheels. Eten in het restaurant was heerlijk. Mensen gastvrij, verzorging douche etc. uitstekend. Omgeving fantastisch. Absolute aanrader.

Heerlijke plek om tot rust te komen, mooie uitzicht velden, en mooie wandel paden. Keurig netjes. Grote ramen met prachtig uitzicht over de landen. Heerlijke open haard en warm water. De bedden waren ook goed, en een prima ke

Lees meer

Geweldig huisje. Heel sfeervol. Mooier dan op de foto’s. Ook ruimer dan ik van te voren dacht. Prachtige wandelroutes door mantingerzand

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.