Knappe koppen en handige handen

Het Tralaluna team heeft een kleine vaste basis. Vaak spontaan worden we verrast met ‘voorbijgangers’ die een tijdje aanhaken om verschillende redenen. Ter oriëntatie, lering of gewoon een zakcent, maar altijd ook ter vermaak. Want dat het leuk is om bij Tralaluna te werken, dat is wel gebleken.

Team Tralaluna anno 2024

Thijs

Jong talent kwam ons aanwaaien. Een reguliere uitvoerende baan bleek niets voor hem. Thijs zocht een plek waar hij aan de gang kon gaan en ook zijn gang kon gaan. Hij belde Tralaluna en vroeg om een baan, op een moment dat we eigenlijk nog alleen met z’n tweetjes bezig waren. Jee, personeel? Daar waren we nog niet mee bezig. Omdat we Thijs herkende als eentje die we niet wilde missen, creëerde we een eerste officiële Tralaluna baan.

Thijs is van meet af aan onze lasser. Niet alleen aan zet bij de frames van de Tiny Houses, ook bij het restaureren van carrosserie van bussen en het ‘kleinere’ laswerk als deurklinken, vuurcreaties en wat maar bedacht wordt. Inmiddels ook gedreven in houtconstructies en…scoren van materiaal. Hij heeft er een neus voor, vindt van alles en mag een beetje daarvan meenemen naar de werkschuur.

Mooimaker Marcel

Marcel kwam een paar jaar geleden bij het team. Een aanwinst deze alrounder. Als afgestudeerd ontwerper aan de kunstacademie Minerva en met zijn ervaringen in het groen, zorg, dtp en als gezinsman en wandel- en natuurliefhebber kun je je al een beeld vormen van de waarde die Marcel meebrengt. Marcel is een mooimaker, van vele markten thuis, heeft oog voor detail, is zorgvuldig, trouw en gaat gestaag door met (ook taaie) klussen.

Marcel houdt van hergebruik en verhalen, wat leidt tot zijn “Lampen met een Verhaal” die hij onder de naam Noers maakt. Ook op verzoek, dus heb je een speciaal item die je wilt laten shinen: Marcel kan voor je aan de slag!

     

 

Vele Handen

Voor de bouw van het eerste Tiny House hebben we de handen geschud met de jongens van Ecobouw Noord, David en Wouter. Gedreven meubelmakers èn ervaring in het maken van Tiny Houses. In de afwerkfase kwam Thijs in beeld en hielp ons tot het eindresultaat. Wouter halen we nog altijd geregeld op projectbasis bij. Thijs en Tralaluna bleken een geweldige match en is nog altijd in het team. Een 2e vaste teamlid sinds 2022 werd Marcel.

En er waren gaandeweg meerdere mensen die hun bijdrage leverden aan verschillende projecten. Eerdere creaties kwamen mede tot stand met de wapperende handen, kennis en inzichten van vele anderen. Al deze bijdragers verdienen ze een plekje op onze Wall of Fame: (in willekeurige volgorde) Agatha; René; Wouter; Mitchell van Boomhutbeleving; zonne-energie wijsheid van Robin – Energietrefpunt; Rob de wrapman van Cardeco uit Spier; Sanitatie ervaring en wijsheid werd ons gebracht door Fedde van Local Wise ; Marijn uit Gees; Hielan; Gyöngyi; Bert en Alice, voorheen Boheems Paradijs, nu Retro&Zo; Guido, neef uit Nieuw-Zeeland; Rens uit Frederiksoord; Joost uit Zwiggelte; Metaal bewerkingsbedrijf van Egten uit Beilen; Ecobouw Noord – David en Wouter uit Leek

We kiezen bij voorkeur voor lokale samenwerking en laten ons graag ondersteunen, inspireren en wijzer maken. Knappe koppen, handige handen en zeker ook mensen met enthousiasme, zijn voor ons een aanwinst. Dus mocht je een bijdrage willen leveren, laat het ons weten. Wie weet beland je zo ook op onze Wall of Fame!

Warm aanbevolen

Zo leerde we menig ondernemend mensen kennen, met soms ook een eigen onderneming waarmee ze recreërend Nederland ook een stukje mooier maken:

Tralaluna Jutters

We zijn er blij mee, onze Jutters in het Veld. Ogen en oren die nog wel eens wat aardigs tegen komen wat we kunnen gebruiken.

Paul heeft als ‘Baron von Kringloop’ een extra Tralaluna antenne. Naast zijn werk in de zorg helpt hij huizen leeg ruimen en verzamelt hij spullen in zijn opslag. Niet voor de heb maar als doorgeefstation naar een nieuwe bestemming. Zo staat Paul graag met zijn kraam op de rommelmarkt waar hij mooie praatjes en prijsjes maakt en vult hij de weggeefkraam aan de straat.

Thijs, die verdient hier zeker ook weer een vermelding. Hij ziet het, als er ergens bij een boerderij spullen verloren bij liggen, het is als een sport. Ook via via komt hij de meest mooie spullen tegen. Oude machines ook die hij zelf opknapt en weer bruikbaar maak.

Buurtgenoten en verdere vrienden en kennissen. Nu steeds meer mensen weten wat we doen, komen spontaan berichtjes binnen met ‘heb je hier belang bij’? Van het een komt nog wel eens het ander. Hoor je verhalen, en blijk je iets meer te kunnen betekenen voor een ander dan enkel wat spulletjes over te nemen. Dat is waardevolle bijvangst, voor beide partijen.

Creatieve (jonge) Meedenkers

Energie en inspiratie geven ons ook studenten. Zoals de studenten van N.I.C.E., Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie, in Meppel. Hier buigen studenten zich over vraagstukken van overheden, bedrijven, kennisinstellingen en burgers.  De aanpak is uniek. Nice is dé plek waar jonge mensen kunnen werken aan deze vraagstukken. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. Nice° werkt voor het werkveld aan nieuwe ideeën en oplossingen én maakt van jong talent circulaire professionals voor de arbeidsmarkt. Met als belangrijkste doel samen de transitie naar de circulaire economie versnellen.

De afgelopen jaren hebben we meerdere malen onze uitdagingen met deze club gedeeld en het blijft een verrijking om de Expo’s  te bezoeken.

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.