Tiny House Kwaak
Check deze onvergetelijke vakantiestek. Outdoor-cooking, kampvuur, hangmat en eigen roeibootje maken dit geheel compleet. Ook binnen is het fijn, zitten rond de houtkachel of aan tafel met de schuifpui open. Jaarrond is de KwaaK ook comfortabel, dankzij de ecologische isolatie, basis vloerverwarming en houtkachel.
All-Wheater Vakantiestek
Het beste van beiden: kampeersfeer en -bezigheden èn een comfortabel verblijf. Voor ieder weer een plekje! Binnen bij de houtkachel, aan tafel met de schuifdeur open, of lekker languit op bed. Buiten zit je onderdak op de veranda en de picknickzit. En zit het weer mee (vaker het geval), dan lonken hangmat en relaxstoelen.
Cuisine binnen èn buiten
De keukencorner binnen is voorzien van een goede koelkast. We houden van drinken uit fijne kopjes en glazen, dus die zijn ook hier aanwezig. En wat een luxe: er ook een overdekte buitenkeuken! Even het tweepits gaststel verplaatsen en hopla, kom maar door met de pannenkoeken!
Roei Roei Roei je boot
Altijd al een bootje willen hebben? Hebbes! De KwaaK ligt voor je klaar voor een rondje meer, dobberen op het water of een oversteek naar Meerzicht, de plek waar je vaak op zaterdag een vers bereidde pizza kunt scoren.
Outdoor
Alles net even anders doen dan thuis. Ga hier voor het outdoor leven: buiten koken, hout hakken, vuur maken, tosti’s maken boven het kampvuur. Het kan hier allemaal, hakbijl en tosti-ijzer wachten op je!
Uitgerust wakker worden
Na een buitendag slaap je heerlijk in een tweepersoonsbed wat fris opgemaakt voor je klaar ligt. De vide is te bereiken via een vaste trap. Door de vensters heb je zicht over het water. Twee extra slaapplaatsen beneden (60 cm breed) zijn te maken door de fauteuils uit te leggen.
Op je gemak
Voor het gemak, vaak dat momentje in de nacht of vroege ochtend, hebben we een lieflijk wc-huisje voor je gemaakt. Je bent verder vrij gebruik te maken van het sanitair op het Natuurkampeerterrein, even verderop.
Veelgestelde vragen
Waar staat de KwaaK?
Met hoeveel kunnen we slapen in de Kwaak?
Mag ik een kampvuur maken?
Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en hoe laat is de uitcheck?
Wat is aanwezig in de het verblijf?
Zijn er ontbijt en maaltijden te verkrijgen?
Hoe zit het met WiFi?
Mag de hond mee?
Welk sanitair kan ik verwachten?
Is er Wellness?
Worden er activiteiten georganiseerd?
Pingomeer??
Wat kan ik beleven in de omgeving?
Kan ik fietsen huren?
Kan ik mijn elektrische fiets opladen?
Is er een winkel in de buurt?
Hoe gaat reserveren in zijn werk?
Kan ik ook Tiny House Hoppen?
Tiny House KwaaK
Omgeving
Bijzonder overnachten in het bos
Je verblijft hier bij onze collega’s op Landgoed Mariahoeve, in Papenvoort Drenthe. Naar schijnt het oudste Natuurkampeerterrein van Nederland. En groot: maar liefst 20 ha grote bos! Wat deze plek voor velen ook zo bijzonder en magisch maakt is de ongedwongen sfeer en gevoel te geven ‘als in de wildernis’. De kampeerplekken zijn vrij te kiezen, kampvuurtjes zijn toegestaan. Natuurhutten, Yurts, Stargazers, Tipi’s en Pop-Ups staan verspreid in het bos.
Landgoed Mariahoeve trekt gasten die komen om te verbinden of juist in stilte tot rust te komen. Persoonlijke gastheerschap maken dat je je welkom en vrij voelt. Hier geen overrulende ‘campinganimatie’ , wel energie gevende activiteiten, zoals yoga , bosfit training, wildplukwandeling of een waterworkshop. Ook ontstaat hier geregeld spontane muziekspel.
Overnachten aan het water
In het bos ligt een Pingomeer van glaciale oorsprong van ruim 1,5 hectare, met twee natuurlijke bronnen. In het water vind je onder andere lelies en lisdodden qua flora, en salamanders, kikkers en vissen qua fauna. Met een bootje kun je lekker dobberen. Wil je een hengel uitgooien, of zelf te water gaan, dat mag ook. De Casita’s en Pop-Ups van Tralaluna ligt allen aan of bij het Pingomeer.
Verse pizza’s
Zeker lekker zijn de aanschuifmaaltijden, die geregeld op de agenda staan. Favoriet zijn de Indian’s Chef Table en de op houtgestookte pizza’s die bij het meer worden bereid. Ook kun je genieten van een vers ontbijt.
Overnachting met sauna
Ook dat nog! Fantastisch gelegen: een op hout gestookte barrel sauna. Met buitendouche en een heerlijk zitje met uitzicht over het meer.
Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.
The making of
Tot nu toe maakte we iedere basis voor een Tiny House nieuw. Soms wat langer, breder, anders van vorm. Ditmaal wilde we wel eens zien hoe het is om uit te gaan van twee dezelfde ruw bouw. Gezien het streven om binnen een half winterseizoen zoveel mogelijk te realiseren, wel een slimme efficiënte keuze zo dachten we. Zo werden geboren de siblings KwaaK en OeHoe. Met het gebruik van tweedehands materialen is de kans dat je identieke materialen vindt natuurlijk al weer wat kleiner. Maar we vonden 2 dezelfde schuifpuien op Marktplaats, super! Maar jee, eentje bleek al vergeven. Ook met lief aankijken en gekruiste vingers dat de koper het liet afweten, bleef het bij 1. Dus daar kwam al een eerste onderscheid. Neuzend in de eigen stellingen kwam de schuifpui van bakkerij Fledderus naar voren. Moest een beetje op maat worden gemaakt en gaf daarmee de KwaaK een eigen gezicht.
Een creatie met een verhaal. Een greep uit het materialenpaspoort:
- De pui van (de) bakkerij Fleldderus uit Hooghalen. Gered uit de container, helaas met reeds gesneuveld glas, dus dat werd nieuw gekocht.
- De veranda: van Afrikaans Azobé hout, geoogst uit kalverroosters van een Drentse boer. Uit elkaar gehaald (een flinke klus) en tot vlonder gemaakt.
- Het plafond van de veranda en de keukenwand: een stukje van een hele stapel fotoplaten, uit het belastingkantoor in Amsterdam. Zo kunnen je belastingcenten dus terecht komen.
- Buitenkookplaats: een bestaand keukenblok kreeg een upgrade
- Frame binnenkeuken en aanrechtblad: hergebruik presentatietafel galerie
- Lamp binnen: Dock lamp, gebruikt bij het laden van vrachtwagens, voorzien van een vriendelijker peertje
- Bijzonder meerledig oldscool dubbelglas raampje uit een Zweeds huisje, gekregen van onze vrienden van Landgeluk, lokaal voedsel promotors.
- Gordijnen samengesteld uit stalen van interieurwinkel
- Binnentafel: de koffietent werd gesloten, de tafeltjes moesten weg. We maakte er twee uitklapbare stukken aan voor meer tafelruimte
- Buitenbetimmering Douglas planken verduurzaamd volgens Japanse techniek Shou Sugi Ban (verkolen toplaag).