Natuurroadtrip

Ontdek veelzijdige (oer)natuur, de Nationaal Parken èn verborgen stille plekjes met deze roadtrip. Perfect te combineren met activiteiten in de natuur, zoals wandelen, kanoën, vogels spotten en fietsen, die je achterop de bus kunt meenemen. Vol energie en mooie beelden strijk je neer op een Natuurkampeerterrein waar ’s avonds de sterren schitteren in de donkerste nachten.

ford transit oldtimer kampeerbus

De heide op, het bos in en alles daartussen

Denk je aan Drenthe, denk je aan heide. Ja, heide is er. Verschillende soorten ook nog eens. Divers is sowieso het landschap. Ook bossen, fraaie beekdalen en het kleinschalige cultuurlandschap vormen het decor van je roadtrip.

Aekingerzand

Ongerepte Oer Natuur

Met maar liefst 3 Nationaal Parken kun je dagenlang op ontdekking. De bezoekerscentra zijn handige startpunten. Daar verneem je ook alles over natuurontwikkeling en begrijp je ook waarom sommige delen niet (altijd) toegankelijk zijn voor ons nieuwsgierige mens. Gelukkig zijn er meer dan genoeg plekken waar je wel de de natuur volop kunt ervaren.

uitkijktoren

Knooppunten, paaltjes of los dwalen?

Ben je een knooppunter of paaltjes volger, dan heb je wat aan de kaarten routes die we meegeven. Meer een ‘laat mij maar losloper’, dan vind je je weg wel. De ‘verderuitkijker’ types en inzichtzoekers wijzen we de weg naar uitkijktorens en bezoekerscentra.

kanotocht

Van wildplukwandelen, kanotocht tot excursie met de boswachter

Natuur beleven met kennis van een gids geeft een verrassende ander kijk op wat je tegenkomt. Zoals planten die gezonde ingrediënten voor een heerlijke maaltijd blijken te zijn. Zelfs in de herfst en winter! Ook een hele ander kijk op de natuur krijg je vanaf het water, wat in Drenthe op meerdere plekken kan. Wil je meer te weten komen over flora en fauna en al je vragen stellen, ga dan vooral op pad met de boswachter. Lees meer Bij deze roadtrip checken we de agenda voor je en tippen we de excursies die er zijn. Wil je er zeker zijn van dat je kunt deelnemen aan een activiteit, check dan vooraf bij ons wanneer je het beste je verblijf kunt prikken.

Gastheer Nationaal Park

Goed geïnformeerd op pad

Je gaat op pad met o.a. de Natuurkrantjes van de Nationaal Parken en persoonlijke tips. Zijn we speciaal voor  voor op pad en cursus gegaan. Win-win, jij gaat goed geïnformeerd op pad, wij maken onze job nog leuker.

Wat krijg je bij deze NatuurRoadtrip?

  • Een compleet ingerichte kampeerbus naar keuze.
  • Overnachtingen op mooie (natuur)kampeertereinen. Stuk voor stuk juweeltjes. Ze zijn voor je gereserveerd èn betaald.
  • Een persoonlijk reisboekje met tips voor het ontdekken van bijzondere plekjes specifiek gericht op natuurbeleving. Vrijheid om je eigen route en tempo te bepalen.
  • Toeristische informatie, Nationaal Park kranten, (wandel/fiets) kaarten, (actuele) tips m.b.t. specifieke natuur activiteiten, zoals vogels kijken met een vogelaar, kano-bever tocht of vollemaanwandeling met de boswachter.
  • Interessant leesvoer. Variërend van Veldgids, boeken over het landschap, Wildpluk gids en zoekkaarten voor de kinderen.

Nb. de tips die we meegeven kunnen ook andere interesses omvatten zoals fijne eetadresjes of lokale markten.

Goed om te weten

Slow Travel is ons devies. Daarbij laten we je graag een mooi stukje Noord Nederland ervaren. LEES MEER Een weekje naar Zuid Frankrijk? Leuk, maar niet met onze Casita on Wheels. Niet omdat ze te gammel zijn om kilometers te maken. Maar het zijn wel echte oldtimers, gaan dus niet hard en verdienen het om het relaxed aan te doen. Bovendien komt alles ook beter tot zijn recht komt met gepaste pas. Rustig aan doen, af en toe stil staan, niet zoveel moeten…

Als je kiest voor een roadtrip, dan toer je door Drenthe en mogelijk ook over de grens en ontdek je bijzondere plekjes in Groningen, Friesland en Overijssel. Voorkeuren voor een windrichting kun je altijd aangeven.

Meer weten? Check vooral ook even de Veelgestelde Vragen (FAQ)

Prijs en inhoud

Tarieven De prijs(opbouw) wordt zichtbaar als je de zoek&boek invult.  

De prijzen voor de verschillende kampeerbussen zijn gelijk en gebaseerd op 2 personen. Voor extra personen wordt een toeslag berekend. Wil je met meer personen op pad dan je kunt selecteren (waarbij bijvoorbeeld de 5e persoon in een bijzettentje slaapt), geef dit dan aan in het opmerkingenveld van het reserveringsformulier. Dan passen we de reservering handmatig aan.

Reserveringskosten rekenen we niet, schoonmaakkosten wel.

Toeristenbelasting/milieuheffing= wanneer je kiest voor een roadtrip, dan regelen wij ook voor je dat de gemeentelijk belastingen worden betaald. 

Bij de prijs zijn inbegrepen:

  • Compleet ingerichte Casita on Wheels:
    • keukeninventaris: potten, pannen, borden en bestek, servies, citruspers en zo meer
    • buitenmeubilair, tafel en stoeltjes
    • luifel
    • Gebruik gas en licht*
    • Toeristische informatie, geselecteerd naar het gebied waar je heen gaat. *
  • De mooiste kampeerplekken, groen en sfeervol geregeld en betaald*
  • Gebruik Groene Boekje (nodig om op de natuurkampeerterreinen te overnachten)*.
  • WA/cascoverzekering en schadeverzekering inzittendenpechhulp
  • reserverings/administratiekosten
  • Persoonlijke ontvangst, aandacht en tijd, voor een goede uitleg en 24/7 bereikbaar voor vragen

*De extra’s met een asterix (*) zijn bij de roadtrips inbegrepen. Bij de roadtrips reserveren wij de kampeerterreinen voor je. Deze zijn dan bij de prijs inbegrepen.

Ook te huur

  • Gemakspakket: beddengoed en bedlinnen, handdoeken, keukentextiel, afwasmiddel en een gevulde koffie/theebus, suiker, peper en zout. Als je geen gemakspakket kiest, dan gaan we ervan uit dat je je eigen dekbedden / slaapzakken / kussens / bedlinnen mee neemt.
  • fietsendrager
  • fiets* per dag
  • barbeque*
  • Vuurschaal* met hout en aanmaakblokjes
  • skottelbraai*
  • bijzettentje* met luchtbed

*op basis van beschikbaarheid

FAQ

Wat zijn de tarieven en wat is bij de prijs inbegrepen?

Op welke dagen en tijden kan ik vertrekken en terugkomen?

Waar mag ik heen?

Met hoeveel passen we in een kampeerbus?

Wat is aanwezig in de kampeerbus?

Hoe zit het met het sanitair?

Is dit geschikt voor mijn kind?

Mag de hond mee?

Zijn de campings inbegrepen?

Kan ik ook een bus huren zonder zelf te rijden?

Wat zijn de huurvoorwaarden?

En als er frisse dagen zijn?

Hoe gaat reserveren in zijn werk?

Welke bus kies jij om mee op pad te gaan?

Wordt het de Columbus, Ome Tinus, RodeRik, Tante Toos, Tempo of Tante Louette? Bekijk onze kampeerbussen om je keuze te maken.

Benieuwd wat anderen zeggen?

Een nieuwe ontdekking; Tralaluna ! Heerlijk toeren door het prachtige Drenthe met een fantastisch vervoermiddel. Tante Toos is een feestje om in te wonen, te slapen en om mee te rijden. Alles is aanwezig, de persoonlijke toer

Lees meer

Wat een topdag gehad! Op stap geweest met ” Tante Toos“. We hebben genoten van een roadtrip door Drenthe. Inclusief een goed gevulde picknickmand met heerlijke verse producten. Deze dag ontbrak het werkelijk aan n

Lees meer

Met mijn puberdochter 6 dagen op pad geweest met de Tempo Matador. We hadden een verrassingsroadtrip geboekt, iedere dag een envelop open maken en kijken waar we de nacht gingen doorbrengen. Leuk en spannend. Alle campings wa

Lees meer

@tralaluna volgen?

Volg onze social media kanalen en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte als er nieuwe creaties en plekjes zijn en kun je mee reizen met onze avonturen.