Casita on Wheels: Kampeerbusjes

Alle Casita on Wheels kampeerbusjes zijn oldtimers uit de jaren ’60 of ’70. Geen één is hetzelfde maar allemaal zijn ze netjes gerestaureerd en hebben ze een Vintage Stijl: een mengeling van oud en nieuw, nostalgisch, retro of werelds hip! En richten ze compleet voor je in, zodat je alleen wat persoonlijke spulletjes hoeft mee te nemen. 

Wat kan ik huren?

De Casita on Wheels kampeerbusjes kun je huren om mee op pad te gaan, al dan niet met een roadtrip waarbij de kampeerterreinen zijn inbegrepen. Ook kunnen we je huisje op wielen kant en klaar neerzetten op een kampeerterrein. Klik hier voor meer info over huurvormen en prijzen.

Waar mag ik heen?

Een weekje naar Zuid Frankrijk? Leuk, maar niet met onze Casita on Wheels. Niet omdat ze te gammel zijn om kilometers te maken. Maar het zijn wel echte oldtimers, gaan dus niet hard en verdienen het om het relaxed aan te doen. Bovendien komt alles ook beter tot zijn recht komt met gepaste pas. Rustig aan doen, af en toe stil staan, niet zoveel moeten… oftewel Slow Travel is ons devies. Daarbij laten we je graag een mooi stukje Noord Nederland ervaren: Drenthe en omliggende provincies.

Wat zijn de voorwaarden?

Het is goed om op de hoogte te zijn van de huurvoorwaarden. In het verkort zijn dit:

  • Een Casita on Wheels kampeerbusjes kun je huren als je ouder bent dan 25 jaar en minimaal 3 jaar je rijbewijs hebt.
  • Er geldt een eigen risico van 750 euro. De borg is 250 euro.
  • Het uitgangspunt is om met de Casita on Wheels voornamelijk binnen Drenthe en omliggende provincies te blijven. Na overleg en toestemming kan hiervan afgeweken worden.
  • Huisdieren mogen thuis blijven.

Wat is aanwezig?

De kamperebusjes zijn volledig ingericht, om je zoveel mogelijk van alle gemakken te voorzien. In Ome Tinus, Tante Toos en de Columbus is een minibar aanwezig. Neef Herbert heeft een electrische koelbox. Allen hebben een tweepits gastoestel, Neef Herbert heeft een buitenkeukengelegenheid en RodeRik zowel een binnen- als buitenkeuken. Meer info over wat er in de busjes aanwezig is vind je bij de beschrijvingen.

Helemaal relaxed op pad ga je met het gemakspakket. Inbegrepen zijn dan: opgemaakte dekbedden, handdoeken, theedoeken, vaatdoekjes, afwasmiddel etc. en een gevulde koffiepot, thee, suiker, peper en zout. Voor het gemakspakket vragen we 15€ pp.

Hoeveel personen kunnen er in de kampeerbusjes?

De kampeerbusjes zijn allen verschillend, zo ook het aantal zit- en slaapplaatsen.

Neef Herbert heeft een heerlijk vast matras. In de andere kampeerbusjes creëer je in een handomdraai je bed door de zithoek om te leggen. Extra comfort biedt daarop een fijn dekmatras. Dekbedden en kussens uitrollen en het bedje is gespreid.

De afmetingen van de bedden varieert. Neef Herbert is duidelijk koploper met zijn king size vast matras (2.10).

Casita on Wheels Zitplaatsen Slaapplaatsen*
Neef Herbert 3 voorin 2 (king size) 
Tante Toos 2 voorin met gordel, achterin 2 à 3 (achteruit/zijwaarts) 2 + 1
Ome Tinus en RodeRik 2 voorin met gordel, achterin 2 à 3 (zijwaarts)  2 + 1 (alkoof)
Columbus 2 voorin, achterin 2 met gordel vooruit + 2 (achterwaarts) 2 + 2 (stapelbed)

*Nb. Met een bijzettentje kun je het aantal slaapplaatsen uitbreiden 

Kunnen de kinderen mee?

Het is natuurlijk voor kinderen een groot feest om met een Casita on Wheels kampeerbusje vakantie te vieren. Dat hebben we inmiddels wel ervaren. Ter overweging is het handig het volgende te weten:

Wil je met een kampeerbusje On the Road, rijden met een kind, dan is het goed te weten dat de oldtimers niet de verplichting van gordels kennen. In alle kampeerbussen zijn nu wel gordels voorin geïnstalleerd en kan op de bijrijderstoel een kinderzitje bevestigd worden. In de Columbus hebben ook twee zitplaatsen achterin een (heup)gordel. Een retro-caravan aanhaken, en dus met eigen auto rijden, is uiteraard ook een (veilige) keuze. Verder kunnen we e.a. aan extra’s leveren, zoals kinderstoel, badje, autostoeltje e.d.

Is er sanitair aanwezig?

De meeste Casita on Wheels kampeerbusjes hebben een keukentje met stromend water. Met daarbij een spiegeltje aan de wand kom je een heel eind. Voor alle Casita on Wheels geldt dat er geen toilet ingebouwd zit. Dit zou men kunnen beoordelen als tekortkoming. Wij zelf zien dit echter als beter. Het scheelt nare luchtjes en een schoonmaakklusje. Voor wie er tegen op ziet om met ‘de rol’ over het kampeerterrein te gaan, leveren we een nostalgische retro gebreid hoedje. De sanitaire voorziening op de kampeerterreinen zijn overigens prima, veelal zelfs luxueus.

En als er frisse dagen zijn?

Alle Casita on Wheels kampeerbusjes hebben een gas- en/of electrisch kacheltje aan boord. En boek je een verblijf tijdens de frissere periodes? Dan krijg je een extra dekentje en waterkruikjes mee.

Klik hier voor meer info over huren en prijzen.