Tiny House overnachting
De BosBes heeft zijn eigen badhuisje en kampvuurplek. Hier, op een ongedwongen sfeerrijk Natuurkampeerterrein met eethuisje, wens je je nog maar 1 ding: dat de dagen langer duren. Een kleurrijk verblijf voor 4 + 1 (kleine).
Ruim Tiny House
Het Tiny House biedt plek voor 4 à 5 personen. Boven op de vide bevindt zich een tweepersoonsbed met uitzicht over de landerijen. Beneden zijn twee eenpersoons slaapplekken die overdag te gebruiken zijn als zitbank. Boven een van de banken is voorzien in een 123-uitklap baby/peuterbedje op hoogte, uiteraard met een veilig opklapwandje. Beddengoed is aanwezig en uiteraard kun je bedlinnen bij je reservering erbij kiezen. Maken we je bed ook nog eens voor je op!
“Een Tralaluna Tiny House on Wheels is een eigenzinnige, originele creatie van Drentse bodem, gemaakt met inzet lokale krachten, ambachten en vakmanschap, gedrevenheid en plezier.”
Bijzonder eigen badhuisje
Het badhuisje staat naast het Tiny House en is geheel voor eigen gebruik. Deze creatie geeft een geweldig vakantie gevoel. Naast douche en wc zijn is er een buitenwasplek. Tanden poetsen onder de sterrenhemel, heerlijk toch? Een ouderwetse zinken teil kan gebruikt worden als kinderbadje of als koudebad voor de bikkel.
Outdoor koken op vakantie
Lekker kokkerelen kan zowel binnen in het Tiny House als bij de buitenkookplek. De open keuken binnen in het Tiny House is voorzien van koelkast, eenpits inductieplaatje, uiteraard potten en pannen en een vrolijk gekleurd servies. De buitenkookplek aan de voorzijde van het badhuisjes heeft een wasbak (warm en koud water), werkblad met (gas)tweepitter. Buiten pannenkoeken bakken is hier een groot feest. Gooi ze de lucht maar in!
Camping met restaurant
Koffie met wat lekkers, lunch of diner, je kun hiervan allemaal genieten op de Voscheheugte. Bij ieder weertype kun je ook neerstrijken buiten op het terras, zomers schaduwrijk onder de tarp en als het frisser wordt op de schapenvachtjes rond een kampvuurtje. Ook in het eethuisje is het informeel en smaakvol, zowel wat betreft de ambiance als de kaart. Een ontbijtmand kan op meerdere dagen in de week verzorgd worden.
Origineel overnachten in de natuur
Rondom het Tiny House is ruim plek om buiten te verblijven. In de zon, schaduw, met zicht op het campingveld of even lekker uit het zicht, met blik over het veld en de zonsondergang. Hier is een speciaal privéplekje met vuurplaats en hangmat gemaakt. Verder zijn er 2 relaxstoelen en een picknickbank. Grappig detail: bij deze picknickbank creatie is gebruik gemaakt van de poten van een afgedankt aquarium.
Veelgestelde vragen
Waar staat de Bosbes?
Kan ik mijn auto naast het huisje parkeren of er naar toe rijden?
Met hoeveel kunnen we slapen in de Bosbes?
Is dit een leuk verblijf voor de kinderen?
Op welke dagen en tijden kan ik aankomen en wat zijn de in- en uitchecktijden?
Wat is aanwezig in de BosBes?
Kan ik in alle seizoenen overnachten in de BosBes?
Mag ik een kampvuur maken?
Kan ik een fiets huren
Mag de hond mee?
Kan ik ontbijt krijgen of een hapje eten?
Is er WiFi?
Kan ik ook meerdere plekken reserveren voor vrienden of familie?
Kan ik ook Tiny House Hoppen?
Hoe gaat reserveren in zijn werk?
Tiny House BosBes
Locatie
Natuurkampeerterrein met restaurant
Je verblijft hier bij onze collega’s op de Voscheheugte in Mantinge, Midden in Drenthe. “Een unieke combinatie!” horen we vaak terug. Inderdaad, wat de Voscheheugte zo bijzonder maakt is het ‘eten en slapen in de natuur’. Het Natuurkampeerterrein en het eethuisje zijn ieder een parel en voor elkaar een cadeautje.
Kampeerterrein met Natuurhutten
Het kleinschalig Natuurkampeerterrein de Voscheheugte is geliefd bij natuurliefhebbers, tentkampeerders en er komen in verhouding veel leuke busjes, caravans en daktenten. Hier komen gasten die alleen of samen met hun dierbare met rust en aandacht willen genieten van en in de Drentse natuur.
Het voorste deel van het langgerekte terrein biedt vrije kampeerplekken. De Natuurhutten staan m.n. op het 2e deel van het terrein, samen èn toch ruim apart van elkaar. De achterzijde van het terrein grenst aan door Natuurmonumenten beschermd gebied. De andere zijde kijkt uit over de akkers en velden.
De Voscheheugte heeft een prachtige ligging. Een wandelroute leid je naar het prachtige mystieke Mantingerzand. Je wandelt hier tussen sprookjesachtige jeneverbesstruiken en staat stil bij tot de verbeelding sprekende oude bomen, om je weg te vervolgen over zandverstuivingen naar de heide waar je de paden samen met de schapen en koeien deelt. Ieder moment van het jaar weer een verrassend mooie, rustgevende en inspirerend plek.
Het Natuurkampeerterrein is het gehele jaar geopend.
Eethuis in de natuur
Het eethuis is een kers op menig verblijf. Koffie met wat lekkers, lunch of diner, je kun hiervan allemaal genieten. Je kunt plaatsnemen binnen aan een mooi opgemaakt tafeltje of buiten, op een schapenvachtje onder de tarp, picknickbankjes bij de jeu de boules baan of in de luie stoelen op het grasterras. Ook in het eethuisje is het informeel en smaakvol, zowel wat betreft de ambiance als de kaart. Op meerdere dagen in de week wordt op verzoek een verse ontbijtmand klaargemaakt (take-away). Het eethuisje is geliefd, reserveren is aan te raden. Inderdaad, een herhaalbezoekje is eigenlijk bij voorbaat al een goed plan. Zie voor het actuele aanbod en openingstijden de Voscheheugte eethuis.
Natuurkampeerterrein Voscheheugte
Bekijk alle foto's
The making of
Het verhaal achter de Bosbes
De Tralaluna Tiny Houses on wheels zijn niet zomaar een paar recreatiehuisjes. Achter het geheel en de details hangt veel verhaal. Van klein naar groter, een aantal daarvan hier geschetst.
Hergebruik is wat we mooi en belangrijk vinden. Er is al zoveel. Beter voor de wereld als we spullen die afgedankt zijn een nieuw leven geven. En waardevol ook voor onszelf. Het helpt super om te komen tot een creatief ontwerp en accent. We zijn niet zo van het vantevoren tot in detail uittekenen van hoe het worden moet. Hebben we ramen of deuren die we willen gebruiken, dan bepalen zij wel hoe het muurwerk eromheen eruit komt te zien. Ook laten we graag ruimte over om tijdens het proces van bouwen nog wat in te vullen. De leukere ideeën komen vaak dan en spontane spullen die op ons afkomen en ingevingen van onszelf of anderen laten we graag toe. Helemaal leuk als dat dan leidt tot een Eureka moment. Een de andere momenten, waarop het even niet bij elkaar lijkt te komen, die nemen we daarvoor op de koop toe. Komt tijd, komt raadt en ook de missing link verschijnt altijd weer in een verrassende gedaante.
In het materialen paspoort van de BosBes staan genoteerd:
- Planken uit de sloop van de sportschool in Paterswolde. De hal werd gesloopt door Bork groep die inmiddels ook een circulair beleid voert en zoveel mogelijk materialen opnieuw op de markt brengt. Slopen is het nieuwe oogsten. Te vinden o.a. op het plafond.
- Velux dakramen, gered van de stort. Voorzien van nieuwe verduisteringsstof (met de oude naaimachine van oma)
- Ramen en deur, oa van en mannetje in Aalden. Oorsprong helaas onbekend.
- Oud ijzer van koe-rekken uit eigen stal. Te vinden in het bedframe.
- Aanrechtblad bestaande uit reststrookjes hout.
- Wandjes oud pellethout van Henk uit het dorp.
- Oplatjes, restanten van een houtzagerij. Oplatten werden gebruikt om tussen gestapelde planken te leggen. Te vinden nu op de keukendeurtjes.
- Wasbak en bedbodems tweedehands.
- Marmoleum vloer reststuk. Zou onmogelijk zelf te leggen zijn werd ons verteld. Een erkende legger was niet te vinden. Dus deden we het zelf.
- Schoenrekje werd inspiratie voor openkeukenkast en werd zelf verwerkt in het raamkozijn.
- Planken van een oude aanlegsteiger zijn gebruikt in de veranda.
- Picknickbank frame is gemaakt van poten van een aquarium van Oompie van Thijs.
Nieuw aangeschaft werden oa:
- Staal en wielen waarmee we het onderstel is gemaak, van lokale leveranciers.
- Ecologisch isolatiemateriaal Pavatex, natuurlijke houtvezelisolatie geproduceerd met restanten houtsnippers, zonder toevoegingen.
- Voor de buiten betimmering inlands Lariks.
- Daksingles, gezaagd door de lokale houtman.
- Kurk van de kurkwinkel in het dorp.
- De verdere aankleding en spulletjes zijn een mix van oud en nieuw.
- Voor het jute is gebruik gemaakt van koedek,. Dit zijn dekens die op de koeien worden gelegd om ze lekker warm te houden in de winter, maar ook bij zieke en downer koeien.
Speciale samenwerking hadden we met…….Blauwe Haan/Groene Hen
De BosBes maakte zijn debuut in 2022 op de Groene Hen/Blauwe Haan in Uffelte. Hij sierde als daar trendsetter op het Krielkippenveld, een te ontwikkelen veldje voor gasten die daar met een anders dan standaard stacaravan een vaste plek kunnen krijgen. In 2023 verhuisde de BosBes naar Natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Mantinge.