Verhalenweekend 

Verhalen Toer - Roadtrip - 22/23 oktober 2022

Ga op roadtrip met een tof busje en beleef een weekend vol verhalen

Een ding is zeker, na deze roadtrip heb je heel wat verhaal beleefd en te vertellen. Het met elkaar op het gemakkie toeren in een ouderwetse kampeerbus door het Drentse land levert al een onvergetelijke herinnering en verhalen op. Dit weekend wordt het nog specialer want je toert van verhaal naar verhaal.

Afhankelijk van je wensen en eventuele leeftijd van kinderen, wijzen we je naar de plekjes waar je je verhaal kunt beleven. Er zijn verhalen op locaties waar je kunt neerstrijken om te luisteren, verhalen die je wandelend beleeft of al doende oppikt. We maken dus een roadtrip op maat! Naar keuze met of zonder overnachting op een bijzonder plekje.

Daarnaast krijg je een speciaal verhalenstoofje mee in de bus, waarmee je op je eigen moment (wat ons betreft) DE Drentse verhalenkunstenaar Niels Brandaan Cotterink kunt beluisteren. Op je eigen plek, in je eigen huisje op wielen of knus bij het kampvuur waarvoor we je een vuurkorf, hout èn aanmaakblokjes meegeven.

We hebben 7 verschillende bijzondere busjes om uit te kiezen.

De Roadtrip maken we op maat, afhankelijk van jouw wensen. Om je een idee te geven, deze roadtrip thema’s kun je oa. kiezen:

Proef de Streek

Weet wat je eet en het wordt nog lekkerder. Wat komt er zoal van Drentse bodem, hoe wordt het zo lekker en wat komt er bij kijken voordat het je smaakpapillen zo blij maakt? Hoe zit het met eerlijk eten, het oude en nieuwe boeren? Van broodje aap tot smakelijke verhalen en prikkelende inzichten. Van kaas, bier, wijn tot verse groentes, knapperige koeken, bokkenworstjes en krokettenkunst. Je kunt het tijdens deze toer allemaal proeven.

View the embedded image gallery online at:
https://tralaluna.nl/agenda-tips/verhalenweekend#sigProId67081e33d8

Mythes, legendes en lariekoek

Wie waren die Reuzen die over het veld gingen? En die Witte Wieven, waarom dolen die rond? Het mystieke drentseland is altijd een goede voedingsbodem geweest voor sterke verhalen. Sommige moeten wel echt waar zijn, je kunt immers de bewijzen zelf gaan zien! Andere verhalen, luister en huiver, stel je toch voor…

Armoe Troef

Stel je voor dat je arme mensen uit de stad een huisje, leeg stukje grond en, onderwijs en een starterspakket geeft om hun eigen eten te gaan verbouwen. Dan help je ze toch echt en komt het wel goed? Het was ruim twee eeuwen geleden dat dit experiment van start ging. Het heeft mensen geholpen en ook juist helemaal niet. Zo eenvoudig bleek (en blijkt) het niet te zijn om van ‘arme mensen’ ‘betere burgers’ te maken. Het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid zet je tot denken. Je Roadtrip gaat van Frederiksoord, naar Veenhuizen. Van een plek waar gelukszoekers vrijwillig naar toe gingen, tot een plaats waar gezinnen, wezen, bedelaars en landlopers heen gezonden werden. Een plek waar ook vandaag de dag nog steeds ‘ontspoorde’ burgers in bewaring worden gehouden.

Steengoed verhaal

Het verhaal van de hunebedden, je wilt toch een keer weten hoe het zit. Uiteraard ga je dat aan het eind van deze roadtrip weten. En, nog meer! Want dit verhaal gaat ook over mammoeten en Sabeltandtijgers. Feitelijk maak je een tijdreis en keer je terug met een paar steengoede verhalen èn een bijzonder steentje met speciale krachten, voor op je nachtkastje.

View the embedded image gallery online at:
https://tralaluna.nl/agenda-tips/verhalenweekend#sigProIdfdadaf94bc

Sterke Sterrenverhalen

Het wordt donker in Drenthe. Veel donkerder dan in andere delen van Nederland. Perfect dus als je sterren wilt kijken. Ook de reden dat er in Drenthe verschillende sterrenwachten en radiotelescopen zijn. Voor deze roadtrip gunnen we je een extra heldere hemel. Sowieso maak je mee het melkwegpad waar je wandelend het heelal ontdekt en hoe een radiotelescoop werkt. Ook treed je binnen in een Science Hub waar je kennis maakt met de spannende wetenschap en techniek van ASTRON. De sterrenkoffer, die met je meegaat tijdens de roadtrip, zit vol met sterrentips, weetjes èn een pakje sterretjes zodat je gegarandeerd een spetterend momentje hebt.

Leuk dagje uit, ook met slecht weer

Uiteraard zie je je zelf het liefst languit bosbaden in een kleurijk herfstbladerenbad. Dikke kans dat dat lukt. Welgeteld hebben onze gasten namelijk vaker goed dan 'slecht' weer. Waarbij het ook nog eens de vraag is wat slecht weer eigenlijk is, vaak is het meer een kwestie van je activiteit en/of mindset aanpassen. En de juiste outfit meenemen: laarzen en een warme jas. Een helpende gedachte die we gratis meegeven is het gegeven dat je in je eigen huisje op wielen droog zit en er genoeg indoor belevenissen op je pad komen.

Boek deze belevenis 

Wil je een dagje op pad of twee dagen met een overnachting erbij, het kan beiden. Overnachten kun je in je kampeerbus op een bijzondere camping die we graag voor je regelen. Mogelijk is ook dat we een overnachting in een Tiny House voor je regelen.

De prijzen voor de verschillende bussen zijn gelijk. 

De bus huren voor een dag inclusief verhalen roadtrip kost €175 (o.b.v. 2 personen). Wat niet inbegrepen is zijn de brandstofkosten en eventuele entree voor voorstellingen of musea.

De bus huren voor het hele weekend inclusief verhalen raodtrip  (2 dagen/1 nacht) kost €265 (o.b.v. 2 personen). Extra persoon €9.

Wil je een bus met overnachting boeken, dat kan online via de zoek&boek. Wil je een dagtrip boeken, dat kan niet online, stuur ons dan even een mailtje of gebruik het contactformulier.

Altijd Inclusief: 

  • Vertrek vanaf 10:00 uur
  • Zelf rijden, je bent dageigenaar van een tof busje!
  • Mooie plekjes en verhalen in Drenthe ontdekken met de TipTas
  • Complete inventaris, stoeltjes, tafel (binnen en buiten) 
  • Vakantiespullen: oa spelletjes, leesvoer, jeudeboules, badminton
  • Incl. allrisk verzekering
  • Incl. 100 vrije kilometers
  • Keuze uit verschillende busjes
  • Het hele jaar mogelijk, tenzij ijzel en pekel.

Klik hier voor meer uitgebreide info over huren en voorwaarden.

Welke bus kies jij om mee om pad te gaan? 

Wordt het de Columbus, Ome Tinus, RodeRik, Tempo, Tante Toos, Estafette of Neef Herbert? Maak kennis met onze bussen om je keuze te maken.

View the embedded image gallery online at:
https://tralaluna.nl/agenda-tips/verhalenweekend#sigProIde472b9cf78