Een afwisselende roadtrip langs alle 11steden van de elfstedentocht. Met een Tralaluna kampeerbusje toer je op je gemak en overnacht je tussendoor op verschillende plekjes. De tocht der tochten rijden. Hoe leuk is dat?

Officiele Camperelfstedentocht

Een aantal enthousiastelingen maakten een camperelfstedentocht. Een complete route met verschillende overnachtingsplekken waar je uit kunt kiezen en leuke extra's onderweg. Daarbij heb je tot je beschikking een online overzicht bomvol tips. Je kunt inzoomen op de 11 steden en krijgt dan een korte intro over de het stadje. Moeiteloos spijker je zo zowel je topo als geschiedenis weer even bij. Dan weet je weer hoe het ook al weer zat met Bonifatius. Met de tips op een rijtje, kun je gemakkelijk kiezen wat je wilt bekijken. Van musea, tot chocolatelier en must sees als de tegeltjesbrug en het Eise Eisinga Planetarium. Met de voordeeltjes onderweg zit het ook goed, van korting op boodschappen, tot een gratis Beerenburgertje en smeuig Fries suikerbroodje.

Elfstedentocht route met stempels

Het elfstedengevoel maak je compleet door met je kaart in iedere stad een stempel te halen. Aan het einde van de route kun je trots je volle kaart inleveren. Je maakt dan kans op mooie prijzen en de organisatie doneert bij elke volle stempelkaart aan de Maarten van der Weijden Foundation.  Maarten van der Weijden zwom in 2019 de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation voor kankeronderzoek. Nu kun jij de tocht rijden en daarmee ook een bijdrage leveren. 

Fonteinenroute

Elf internationaal gerenommeerde kunstenaars sierden in 2018 de elf cultuurhistorische steden van Friesland met unieke waterwerken. Mist, ijs, stoom, zeewater...allerlei bijzondere vormen en effecten. De ijsfontein in Dokkum bijvoorbeeld, is geen dag hetzelfde. De mate waarin de fontein ijslagen vormt of niet, is namelijk afhankelijk van de zon, luchtvochtigheid, temperatuur, wind en neerslag. Een bezoek aan de grootste beeldentuin van Europa, zo wordt het kunstproject de 11fountains omschreven, combineer je perfect met de 11stedenroadtrip. 

Extra tip: bekijk de 11 fountains en maak je eigen jury rapport. Stuur je ervaring in en win een overnachting.

Alternatieve Tralaluna Kampeerbuselfstedentocht

De officiele elfstedencamperroute is speciaal gemaakt voor...campers. Juist. Dat houdt in dat de overnachtingsplekken geschikt zijn voor allerlei soorten en maten. Dus ook de dikkere varianten. Eerlijk is eerlijk. Een camper en kampeerbus van Tralaluna zijn niet hetzelfde. Dat kan dus leiden tot extra grappige momenten en leuke kiekjes. Je bent dus gewaarschuwd, je kunt in positieve zin opvallen, uit de boot vallen op een van de camperplaatsen. Leuk is ook, dat je op de camperplaatsen op bijzondere plekjes kunt komen te staan. Midden in de stad of in een haventje. Wil je ècht niet graag op een camperplaats overnachten, dan kunnen we alternatieven bieden. Dan mixen we de overnachtingsplekken met wat uit ons eigen bestand. Je overnacht dan (ook) op groenere kampeerterreinen, in het gras als het even kan.

Wanneer en met welke kampeerbus ga jij op pad? 

De elfstedenroadtrip kun je boeken vanaf 4 nachten. Uiteraard is het nog leuker om je wat langer op pad te gaan. Je kunt dan op de route langer dan een nachtje overnachten, een dag uitstapje maken naar waddeneiland Ameland of na afloop van je elfstedentocht opwarmen in Drenthe.

Voor de elfstedentocht kun je kiezen uit verschillende kampeerbussen. Met wie maak jij de tocht? Columbus, Ome Tinus, RodeRik, Tante Louette of Neef Herbert? Maak kennis met onze bussen om je keuze te maken.