Tiny Houses in recreatieland

Waarom Tiny Houses voor recreatieve overnachtingen gèèn goed idee zijn. Of juist wel? Marjolein Jonker, beter bekend als Marjolein in het Klein zegt duidelijk nee. Hmm, hoe zien wij dat eigenlijk?

Staycation a la Tralala

Vanwege Corona geen vakantieplannen maken? Welnee joh, gewoon doen!

Getest: The Nature Game

We gaan naar het bos en nemen mee... een tablet. Dacht toch echt van niet! En toch wel...

Kinderen in een kampeerbus, is dat wat?

Op vakantie met een kampeerbusje èn kinderen. Een ideale combi of slecht idee? We zetten de plussen en minnen voor je op een rij. Dan kun jij ze afwegen en een keuze maken.

Camping met natuurspeelplaats

Een camping met natuurspeelplaats? Gevonden!

Amsterdam National Forrest

Je aanbod neerzetten, denkend vanuit de gast. Uiteraard, logisch toch? Wat wil de gast zien, horen, beleven, waar wordt hij blij van. Dat bied je aan en verpak je leuk. 

Zoo Bizar, bijzonder door dier en mens

Zoo Bizar laat zich niet in een woord samenvatten. Iets met ‘dieren’ en ‘bijzonder’. Geen dierentuin, kinderboerderij of beetje verzameling. Een bijzondere locatie, midden in het museumdorp Orvelte, Drenthe, in een oude saksiche boerderij.

Was de eerste Kip caravan dus eigenlijk een loveshack?

Wuivende palmen in Hoogeveen, bij de entree van Kip Camp Experience waar de Kip fabriek dit weekend haar fabrieksdeuren opent. Als trotse hoedster van twee Kippen, slechts een paar mijl verderop, een place of interest en dus tijd vrijgemaakt om even rond te scharrelen.

nieuwsimg

Over Manilde

“Zo leuk vind ik het om te blijven ontdekken en steeds weer iets nieuws, verrassends te verzinnen. En dat te mogen delen met anderen geeft mij een ultiem gevoel van blijheid.”

Lees meer

Bouwjaar: 1970

Staplaats: Eerste paaltjes geslagen in Breukelen en na wat omzwervingen, met als leukste periodes een jaar Ierland en ruim 10 jaar Den Haag, was het de liefde die Manilde naar Drenthe deed verhuizen.

Aantal personen: Inmiddels gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van drie nazaten: Ties, Gilles en Kobus.

Type: Zin om te creëren en iets moois neer te zetten. Drang om te ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierigheid naar het verhaal ergens achter. Kritisch, oog voor sfeer en detail. . Hou van imperfectie maar een vorm van perfectionisme steekt soms de kop op.Strevend naar balans in doen en denken, actief zijn en rust pakken.

Kilometerhistorie: Menig jaren eerst gelachen later steeds meer gebuffeld in de jeugdzorg. Nu gezinsmanager, blije medebaas, oprichtster en inrichtster, creatief brein en uitvoerder bij Tralaluna.

Brandstof: koffie en koek, wijn en een nootje, binnen en buiten, mooie plaatjes, mensen met passie en een verhaal. En humor!

Uitstoot: creatief gepimpte kampeerbusjes en caravans; goed verzorgde roadtrips; gastvrij onthaal; een webwinkel met kleurrijke spullen; blogs over ontdekkingen, inspirerende verhalen en kiekjes.

Onderhoudsbehoefte: Kiezels, keien, zand en water. Het verhaal van wat belangrijk voor je is voorop stellen, je kent het wel. Ik ken de theorie, heb praktijkervaring en ken mezelf enigszins. Goed genoeg om te weten dat ik mezelf regelmatig weer bij deze les moet trekken. Vaak ervaar ik dat de tijd vliegt, te snel, en dat wat ik belangrijk vind tekort komt. Niet zelden laat ik mij leiden door de waan van alledag, blijf ik te lang hangen op een detail, sta ik te weinig stil om echt naar mijn gevoel te luisteren, stel ik dingen uit, smokkel ik met goede voornemens, lig ik te laat op bed en negeer ik andere dingen die belangrijk voor me zijn. Mijn keien: quality tijd met het gezin en ieder apart; dus ook mijzelf; creëren, ontdekken, ontmoeten en delen.

 

3

Over ons

Tralaluna staat voor een gevoel wat bij een geslaagde vakantie en fijn leven hoort. Blij, vrij en genietend. Daar dragen wij graag aan bij!

Meer weten?

fans aan woord

Fans aan het woord

Wie kan beter vertelen hoe leuk onze vakantiemogelijkheden zijn dan onze fans. Wij laten dan ook graag onze fans aan het woord.

Meer weten?

friends

Friends

Hier worden wij blij van. Ondernemers met passie, die het genieten als levensdoel kiezen.

Meer weten?